Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιωπηλή Έξαψη.

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 22:12
Διαβάστηκε 654 φορές
Σιωπηλή Έξαψη. GettyI mages.

Λένε* πως το σούρουπο και το χάραμα ανοίγουν και κλείνουν οι πύλες των δύο κόσμων.

Ωστόσο τίποτε δεν συγκρίνεται με τις μαρμαρυγές των καθαρών απόβραδων όταν αναγγέλλουν τη σιωπηλή έξαψη μιας δροσερής και φεγγαρόλουστης νύχτας.

Οι κρύες και ξάστερες νύχτες ευνοούν την ψυχική διέγερση και το στοχασμό. Τις νύχτες γινόμαστε ροές ενέργειας. Είναι οι ώρες που ακολουθούμε τους αόρατους δεσμούς των κυματοσυναρτήσεων που δεν αναγνωρίζουν και έτσι δεν περιορίζονται από χώρους και χρόνους**.

Με τις κυματοσυναρτήσεις αλληλεπιδρούμε, κάποιες φορές ακόμη και παρά τη θέλησή μας, με άλλους ανθρώπους, αθροίσματα σωματιδίων σε προσωρινή τάξη ή και μετά από αυτήν, με τους οποίους είμαστε ή υπήρξαμε κάποτε συνδεδεμένοι και που τώρα είναι ή πιστεύουμε πως είναι απομακρυσμένοι ή και χαμένοι πια για μας κι εμείς για εκείνους.   

Στην αδυσώπητη φωταύγεια της ημέρας επανακτούμε τη σωματιδιακή μας υπόσταση μόνο και μόνο για να προβάλουμε σε ανιαρές φλυαρίες και επίπονες διαδικασίες τις νυχτερινές ενατενίσεις.

* Οι Σαμάνες στις στέπες της Κεντρικής Ασίας, οι Μάγοι στις ερήμους της Αμερικής και Άλλοι Θεράποντες της Μη Εκφυλισμένης Γνώσης.

** Η σύγχρονη φυσική θεωρεί το χώρο και το χρόνο προβολές της βαθύτερης εικόνας του μικρόκοσμου: That Einstein's equations can be rewritten thermodynamically implies that space and time are also emergent properties of this deeper microscopic picture. (2010 by Erik Verlinde of Amsterdam University, The Economist, August 28th - September 3rd 2021, p. 64.)

#fullmoon #energy #space #time

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)