Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ironbark

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 13:53
Διαβάστηκε 1036 φορές

Η ιστορία του Oleg Penkovsky - Ironbark (Ο Κορμός) - ενός εφτά φορές παρασημοφορημένου ήρωα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και Συνταγματάρχη της GRU που συντρίβεται, όταν αποκαλύπτεται η προδοτική δράση του σε βάρος της χώρας του. Σε συνεργασία με τον Βρετανό επιχειρηματία Greville Wynne - The Courier - είχε αποκαλύψει τα σοβιετικά σχέδια της εγκατάστασης πυραύλων στην Κούβα. Εκτιμάται ότι με τις ενέργειές του είχε συμβάλει καθοριστικά στην αποκλιμάκωση της Κρίσης των πυραύλων της Κούβας, 16 Οκτ 1962 – 28 Οκτ 1962.

Παρά τη στυλιζαρισμένη, δηλαδή απλουστευτική, διαίρεση σε καλούς και κακούς, αναδεικνύεται η τραγικότητα της επιλογής ανάμεσα στην προσωπική ηθική άποψη και στις πολιτικές προτεραιότητες της εξουσίας που υπηρετεί. 

Το πολιτικό δράμα εποχής The Courier, 2020, αποζημιώνει τον θεατή, αν μη τι άλλο με την εξαίρετη μουσική επένδυση από τον σύγχρονο Πολωνό συνθέτη Abel Korzeniowski. Στο video  που επισυνάπτεται το υπέροχο δείγμα ενός νοσταλγικού Waltz με εμφανείς τις επιρροές από τον σπουδαίο Dmitri Shostakovich:

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)