Η Προαναγγελία της Τιτανομαχίας

Η Προαναγγελία της Τιτανομαχίας

Σε μια συνέντευξή του στον Karl von Wiegand, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York American [στις 19 Αυγούστου 1932, ο Adolf Hitler] καλούσε τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις να συνασπιστούν σε μια παγκόσμια οικονομική δικτατορία για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη δύναμη της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας· «της Ανατολής». Περίμενε από τις δυτικές δυνάμεις, στις οποίες συγκατέλεγε τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, να συμφωνήσουν και να παρακρατήσουν τις «μηχανές» και τους «τεχνικούς» τους, που ήταν απαραίτητοι για την οικονομική τους εξέλιξη. Προειδοποιούσε ότι, αν οι χώρες αυτές με το χαμηλό μισθολογικό και βιοτικό κόστος βιομηχανοποιούνταν, θα ισοπέδωναν οικονομικά τις δυτικές χώρες.

Παραπομπή:

Brendan Simms, Hitler - Eine globale Biografie, DVA 2020, s 289. Τίτλος πρωτοτύπου:Hitler: A Global Biography, Basic Books, 2019.Hardcover, 704 pages. Ο Brendan Simms είναι καθηγητής της Ιστορίας των Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Επικεφαλίδα:William Turner. Peace - burial at sea, 1842.

Read 9 times
Rate this item
(0 votes)
Last modified on Σάββατο, 28 Μάρτιος 2020 16:02

Leave a commentAnti-spam: complete the task

Πνευματικά Δικαιώματα

   Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε. Σας υπενθυμίζουμε τα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλούμε σεβαστείτε τα. Ως πράξη αντίστασης.     

  

Facebook Like

Επικοινωνία