Eισαγωγικά

Η Προαναγγελία της Τιτανομαχίας

Σε μια συνέντευξή του στον Karl von Wiegand, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York American [στις 19 Αυγούστου 1932, ο Adolf Hitler] καλούσε τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις να συνασπιστούν σε μια παγκόσμια οικονομική δικτατορία για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη δύναμη της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας· «της Ανατολής». Περίμενε από τις δυτικές δυνάμεις, στις οποίες συγκατέλεγε τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, να συμφωνήσουν και να παρακρατήσουν τις «μηχανές» και τους «τεχνικούς» τους, που ήταν απαραίτητοι για την οικονομική τους εξέλιξη. Προειδοποιούσε ότι, αν οι χώρες αυτές με το χαμηλό μισθολογικό και βιοτικό κόστος βιομηχανοποιούνταν, θα ισοπέδωναν οικονομικά τις δυτικές χώρες.

Παραπομπή:

Brendan Simms, Hitler - Eine globale Biografie, DVA 2020, s 289. Τίτλος πρωτοτύπου:Hitler: A Global Biography, Basic Books, 2019.Hardcover, 704 pages. Ο Brendan Simms είναι καθηγητής της Ιστορίας των Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Επικεφαλίδα:William Turner. Peace - burial at sea, 1842.

Τα παράθυρα. Κ. Π. Καβάφης

Σ' αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ
μέρες βαρυές, επάνω κάτω τριγυρνώ
για νάβρω τα παράθυρα. - Οταν ανοίξει
ένα παράθυρο θάναι παρηγορία. -
Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ
να τάβρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω.
Ίσως το φως θάναι μια νέα τυραννία.
Ποιός ξέρει τι καινούργια πράγματα θα δείξει.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης. 1903.

COVID-19 & Εργαστηριακοί Έλεγχοι

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, είναι καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στην ημερήσια συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενος έρευνα της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα, ανέφερε: ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα εκτιμάται ότι αγγίζει τα 2.000 με 3.000.Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα. Θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα και αυτά που χρειάζονται νοσηλεία, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Δεν έχουμε λίγα κρούσματα στη χώρα μας επειδή τα κρύβουμε, τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε δηλώσεις επιστημόνων ή νέα που διακινούνται μέσω Internet: Υπάρχει σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων παγκοσμίως και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας: από τον μεγάλο αριθμό τεστ που έχει κάνει η χώρα μόλις το 3% του πληθυσμού έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό. Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας είπε ακόμη ότι: κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι η διακοπή της στρατηγικής τους δεν θα αυξήσει τα κρούσματα στην χώρα. Οι κύριοι στόχοι του εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες γίνονται για περιστατικά που έχουν προταθεί από διεθνείς οργανισμούς υγείας.

Σελίδα 1 από 51

Πνευματικά Δικαιώματα

   Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε. Σας υπενθυμίζουμε τα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλούμε σεβαστείτε τα. Ως πράξη αντίστασης.     

  

Facebook Like

Επικοινωνία