Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι έμποροι της εξουσίας.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 21:02
Διαβάστηκε 3434 φορές

Ο κόσμος που βλέπουμε και ο κόσμος που υπάρχει

είναι δύο διαφορετικά πράγματα1.

Στην τρομερή κάψα του χορού είδα ότι, ανάμεσα στους ερωτικούς χορευτές, ανάμεσα στους πολιτικούς και τους φυλάρχους, τους εμπόρους της εξουσίας, τους ιερείς των μυστικών λατρειών, τους πληρωμένους οπαδούς, τους μπράβους και τις πόρνες, ανάμεσα σ’ όλους αυτούς που χόρευαν στους ρυθμούς της νέας μουσικής, είδα ότι υπήρχαν και πλάσματα που δεν ανήκαν στον κόσμο των ζωντανών.

Είδα ότι μερικές από τις πόρνες που θα γίνονταν οι μελλοντικές νύφες της διεφθαρμένης εξουσίας είχαν κατσικίσια πόδια. Μερικές γυναίκες, που στην πραγματικότητα ήταν ξεπεσμένες παλλακίδες, χίμαιρες και σειρήνες, είχαν πόδια αραχνών και πουλιών. Μερικοί από τους πολιτικούς και τους εμπόρους της εξουσίας, τους φυλάρχους και τους ανθρώπους με αθώα όψη, που στην πραγματικότητα ήταν σάτυροι, μινώταυροι και σατανιστές, είχαν σχιστές οπλές ταύρων. Οι οπλές και τα οστεώδη πόδια τους ήταν έξυπνα καλυμμένα με τριχωτό δέρμα.

samburu-tribe

Ντυμένοι φυσιολογικά, χόρευαν σαν άντρες και γυναίκες, ενώ στην πραγματικότητα ήταν νεκροί, πνεύματα και μεταμφιεσμένα ζώα, ημιανθρώπινα πλάσματα που χόρευαν στη μουσική της αναρρίχησης στην εξουσία2.        

Τα όνειρά μας μίκραιναν όσο αυτοί πολεμούσαν για την πολιτική τους επικράτηση.

Κι εμείς οι φτωχοί, εμείς που δεν είχαμε μεγάλες δυνάμεις με το μέρος μας και δεν καταλαβαίναμε τη δύναμη της ίδιας μας της πείνας, μια δύναμη που θα μπορούσε να τρομάξει ακόμα και τους θεούς, εμείς ανακαλύπταμε ότι τα όνειρά μας είχαν κλειδωθεί έξω από την ελευθερία του αέρα3.  

Παραπομπές:

1,2,3: Μπεν Όκρι, Ο Αδηφάγος Δρόμος, Εκδόσεις Γνώση 1992, Booker Prize 1991, Σελ 670, 615, 666.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)