02:23  Πέμπτη, 25  Απριλίου  2024 
elendetr

Νέμεσις

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 11:06
Διαβάστηκε 6936 φορές
Νέμεσις Νέμεσις, Alfred Rethel,1837.

During times of universal deceit,

Telling the truth becomes a revolutionary act.

George Orwell, 1984.

Μετά την ψυχρολουσία της εκλογής Donald Trump η κατ’ ευφημισμόν αριστεροσύνη της Δύσης αντί να προχωρήσει στην απαιτούμενη αυτοκριτική για την αποτυχία της να πιάσει τον παλμό της κοινωνίας πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Δηλαδή στους, κατ’ αυτήν, αγνώμονες πολίτες, οι οποίοι όχι μόνον δεν κατανόησαν τα ευεργετήματα της προοδευτικής διακυβέρνησης, αλλά δεν αντιλαμβάνονται και τους κινδύνους που απειλούν τη δημοκρατία.

Έχοντας αποτύχει να πατρονάρει το κίνημα Occupy Wall Street, λόγω των στενών σχέσεων της με τη χρηματιστική βιομηχανία, ο αυτοαποκαλούμενος προοδευτισμός εξαντλείται σ’ ένα αόριστο, ανιαρό και κυρίως ανέφικτο, ευχολόγιο περί παγκοσμιοποίησης με ανθρώπινο πρόσωπο. Ταυτόχρονα σωπαίνει για την κοινωνική αποσάθρωση που συνεπάγεται η διάλυση των μεσαίων τάξεων στις ίδιες τους τις χώρες. Το επίκεντρο του ιδεολογικού τους προβληματισμού περιορίζεται στον υποκριτικό καθωσπρεπισμό αυτού που αποκαλείται political correctness. Εύστοχα επισήμανε ο αιρετικός διανοητής Slavoj Žižek ότι αυτού του είδους η αριστεροσύνη είναι σαν την κόκα κόλα χωρίς ζάχαρη ή τη μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Στα καθ’ ημάς και στα μεθεόρτια της επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, όπου τα όρια ανάμεσα στη δουλοπρέπεια και τη φιλοξενία υπήρξαν δυσδιάκριτα, σε μια δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό της εφημερίδας το Βήμα, το 75,5% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η επίσκεψη του Barack Obama στην Αθήνα δεν θα έχει καμία επίδραση στην αντιμετώπιση της κρίσης. Επιπρόσθετα το 47,5% πιστεύει ότι συμφέρει περισσότερο την Ελλάδα να αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ το 39,5% προτιμά την Κίνα, το 36,5% τις ΗΠΑ και το 20% τη Γερμανία.

Στον αντίποδα των αμετροεπών σχολίων της εντόπιας πολιτικής ηγεσίας, ενδεικτικά ενός ιδιότυπου ακαταλόγιστου που μάλλον τους κατατρύχει, για το θάνατο του Fidel Alejandro Castro Ruz, του τελευταίου επαναστάτη στο δυτικό ημισφαίριο, ο οποίος θα κριθεί από την ιστορία και τους συμπολίτες του, παραθέτω έναν πίνακα με τις επιδόσεις της Κούβας σε ορισμένους τομείς. Cuba

Και ένα τελευταίο σχόλιο όσον αφορά τους μόνιμα διαψευδόμενους αναλυτές. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία στο εξωτερικό και σχεδόν όλοι στη χώρα μας, θυμίζουν αθλητικογράφους σε αναμετάδοση αγώνων. Πληρώνονται για να σου περιγράψουν αυτό που έτσι κι αλλιώς το βλέπεις και το καταλαβαίνεις μόνος σου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « So long Suckers Το Τρίγωνο του Διαβόλου »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis