15:29  Πέμπτη, 28  Μαρτίου  2024 
elendetr

Άδοξη & Κλεμμένη Νίκη

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 05:15
Διαβάστηκε 570 φορές
Άδοξη & Κλεμμένη Νίκη Και όμως Διαιτητής, Επόπτης και VAR δεν "είδαν" τίποτα.

Σε κάποιον αγγλόφωνο λογαριασμό αναφέρονταν: "Το πέναλτι θα το βάλουν στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα με τα υπόλοιπα κλεμμένα από όλο τον κόσμο." Ακόμη και Άγγλοι δημοσιογράφοι σχολίαζαν πως δεν ήταν πέναλτι και ότι η φάση θα έπρεπε να είχε διακοπεί πριν αρχίσει εξαιτίας της ύπαρξης δεύτερης μπάλας και μάλιστα στο σημείο του αγωνιστικού χώρου που εξελίσσονταν η αγγλική επίθεση. Η προηγούμενη και μοναδική διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση από την Αγγλία υπήρξε στο Παγκόσμιο Κύπελο του 1966 με γκολ-φάντασμα ενάντια στην Γερμανία.

W C 1966

Η αμέσως επόμενη συμμετοχή της σε τελικό είναι η φετινή, με πέναλτι - εφεύρεση. Για να "επιστρέψει σπίτι", χρειάζεται κάθε φορά να διαλύει το ίδιο το άθλημα. Και κάπως έτσι η Αγγλία, με την αγωνία,  το φόβο και την αμηχανία γραμμένα στα πρόσωπα των περισσοτέρων παικτών της, απέκλεισε στην παράταση τη σκληροτράχηλη Δανία και είναι έτοιμη να προσπαθήσει να ισοφαρίσει σε τίτλους την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Δανία.

Σίγουρα αντικειμενικός είναι μόνο ο Θεός. Ωστόσο η εξόφθαλμη και σκανδαλώδης μεροληψία του Danny Makkelie είναι απαράδεκτη και προσβλητική. Τα μικρά και επουσιώδη λάθη όχι μόνο συγχωρούνται αλλά μπορεί να είναι και το αλατοπίπερο στους αγώνες. Η προληπτική όμως μεθόδευση της αλλοίωσης του αποτελέσματος με σκοπό να μην υπομείνει η αγγλική ομάδα την ψυχοφθόρα και αβέβαιη δοκιμασία των πέναλτι, στην οποία μονίμως και πραδοσιακά ηττάται, είναι εγκληματική. Ας ελπίσουμε ότι στον τελικό θα αποκατασταθεί η ψευδαίσθηση της ανθρώπινης δικαιοσύνης στη διοργάνωση ενός αθλήματος όπου οι στοιχηματικές προσφέρουν αποδόσεις 1:35 για την περίπτωση που ο αρχηγός της Αγγλίας Harry Kane θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. (laserΚάποιος "ηλίθιος οπαδός", όπως τον χαρακτηρίζει η εφημερίδα The Independent, προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τον Kasper Schmeichel τη στιγμή του πέναλτι, σημαδεύοντάς τον με laser στα μάτια.)

Στο video που έγινε viral ένας Άγγλος φίλαθλος στην κερκίδα αναπαριστά επιτυχημένα την παραπλανητική βουτιά του ικανού και γελοίου Raheem Sterling. #ENGDEN #euro2020 #Sterling #ItsComingHome

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « the collapse Καταποντισμός »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis