Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολίτης Χαστουκίζει τον Γάλλο Πρόεδρο

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 17:23
Διαβάστηκε 529 φορές
Πολίτης Χαστουκίζει τον Γάλλο Πρόεδρο President Macron had just visited a hotel school in southeast France before the slap. EPA.

Μέχρι στιγμής, η ταυτότητα και το κίνητρο του άνδρα που πρωταγωνίστησε στο θλιβερό και ανούσιο επεισόδιο παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης και ένας ακόμα πολίτης ανακρίνονται από την χωροφυλακή. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας φώναξε "Κάτω ο Μακρον-ισμός" καθώς χαστούκισε τον πρόεδρο. Κάποιες πηγές ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ακροδεξιό φιλομοναρχικό. (Αρχικά υποστηρίχτηκε ότι επρόκειτο για αναρχικό)

Οι πολιτικοί κατήγγειλαν άμεσα το περιστατικό. Ο πρωθυπουργός Jean Castex τόνισε στην Εθνοσυνέλευση λίγο αργότερα ότι "δημοκρατία σημαίνει συζήτηση και νόμιμη διαφωνία και σε καμία περίπτωση βία, προπηλακισμούς και ακόμη λιγότερο σωματική επίθεση". Ο αριστερός ηγέτης Jean-Luc Mélenchon εξέφρασε στο Twitter την "αλληλεγγύη του προς τον πρόεδρο" αμέσως μετά το χαστούκι. Και η ακροδεξιά ηγέτης Marine Le Pen δημοσίευσε τη δική της καταδίκη, λέγοντας ότι "η δημοκρατική αντιπαράθεση μπορεί να είναι πικρή, δεν μπορεί όμως ποτέ να ανεχθεί τη σωματική βία". Ο Πρόεδρος Macron βρίσκεται σε περιοδεία στη Γαλλία και είχε μόλις επισκεφθεί μια ξενοδοχειακή σχολή στο Tain-l'Hermitage. 

Στο video η φάση του περιστατικού:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)