Ιστορία

Η χρονική απόσταση από τα γεγονότα, που πιστεύουμε ότι πρέπει να σχολιαστούν, δεν επαρκεί για μια αξιόπιστη εκτίμηση. Εξάλλου ο στοιχειώδης σεβασμός στον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στις εστίες των ταραχών επιβάλλει σιωπή. Ειδικά σ΄ όσους εκ του ασφαλούς σχολιάζουν βάσει εντυπώσεων ή ακόμη χειρότερα δαιμονοποιούν και δικάζουν κραυγάζοντας. Οι περιστάσεις απαιτούν δράσεις. Την άποψή μας για την προέλευση των γεγονότων αυτών την καταγράψαμε ήδη στο σχόλιο μας για την πολιτική.

Για τη στιγμή αυτή προτιμήσαμε την αλληγορική παρουσίαση της κατάστασης. ( PieterBruegel, ‘Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό’, Χαρακτικό, 1557)

Ουδέτερη παρατήρηση της μακάβριας πραγματικότητας. Απουσία συναισθήματος και ψυχρή αποδοχή των γεγονότων. Ο παραλληλισμός και οι ομοιότητες με ότι εμείς τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε ως γενικότερη στάση απέναντι στην ‘ιστορική αλήθεια’ είναι αναπόφευκτη.        

Read 674 times
Rate this item
(1 Vote)
Last modified on Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2014 16:07
More in this category: Μικρά Ασία »

Leave a commentAnti-spam: complete the task

Πνευματικά Δικαιώματα

   Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε. Σας υπενθυμίζουμε τα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλούμε σεβαστείτε τα. Ως πράξη αντίστασης.     

  

Facebook Like

Επικοινωνία