13:18  Πέμπτη, 28  Μαρτίου  2024 
elendetr

Η Άλλη Όψη.

Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 15:14
Διαβάστηκε 699 φορές
Η Άλλη Όψη. Andrew Hill, Mercenary Squad. Image: Andrew Hill/east2west news.

Παρά τους γελοίους και ύποπτους εξυπνακισμούς η αλήθεια δεν πεθαίνει ούτε στον πόλεμο. Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές αλήθεια είναι η ταύτιση του νου με το αντικείμενο. Το αντικείμενο της ιστορίας είναι τα γεγονότα. Σ’ αυτά θεμελιώνεται η ιστορική αλήθεια. Οι ερμηνείες μπορεί να ποικίλουν ή και να αλλάζουν από εποχή σε εποχή. Τα γεγονότα όμως υπάρχουν και είναι εκεί σε πείσμα της αποσιώπησης.

Παρά τους γελοίους και ύποπτους εξυπνακισμούς η αλήθεια – φανερή ή κρυφή - δεν πεθαίνει ποτέ. Απλώς στον πόλεμο προβάλλεται και επικρατεί η θριαμβική και θορυβώδης αφήγηση των νικητών για το ποια είναι η αλήθεια. Εννοείται χωρίς ούτε κι αυτή ακόμα να είναι τελική.

Δεν υπάρχουν παντοτινές αλήθειες. Όχι για τους ανθρώπους. Όχι τέτοιες που να μπορούν να τις κατανοήσουν οι άνθρωποι. Η μελαγχολική φωνή του ηττημένου Αίαντα αντιλαλεί από τα βάθη των αιώνων: Όλα, μακρύς ο χρόνος κι αναρίθμητος, τ᾽ άδηλα φανερώνει, τα φανερά τα κρύβει.

Στο μεταξύ και άσχετα με το ποιος θα “θριαμβεύσει” στα αδελφοκτόνα μέτωπα της Ουκρανίας επιβάλλεται η ψυχρή, κριτική, αλλά και σφαιρική προσέγγιση των γεγονότων.

Οι καταγγελίες για ρωσικές βιαιότητες είναι ευρέως διαδεδομένες. Έτσι χωρίς συμψηφιστική διάθεση ωστόσο με τις ίδιες επιφυλάξεις ας ακούσουμε και την άλλη πλευρά.      

Χτες, 3.5.’22, ένας Βρετανός μισθοφόρος, ο Andrew Hill απευθύνθηκε στους “συναδέλφους” του με την έκκληση να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία.

Έχοντας αφήσει τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του, ο πρώην στρατιώτης των χερσαίων δυνάμεων της Αυτής Μεγαλειότητας και βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν, κατατάχτηκε στη “Λεγεώνα των Ξένων” της Ουκρανίας για να κερδίσει χρήματα πολεμώντας τους Ρώσους.

Επαφιόμενος στις πληροφορίες των δυτικών, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την ανάκριση, ουσιαστικά δεν είχε ιδέα για την πραγματική κατάσταση στη χώρα και τον πόλεμο στο Ντονμπάς. Έχοντας δελεαστεί, όπως πολλοί άλλοι “Στρατιώτες της Τύχης”, από τις προσκλήσεις των δυτικών στρατολογητών, ο Χιλ βρέθηκε σε μια ετερόκλητη ομάδα, αρκετά μέλη της οποίας ήταν εγκληματίες, βιαστές, σαδιστές και πλιατσικολόγοι που είχαν πάει στην Ουκρανία όχι μόνο για τα χρήματα, αλλά και για την ικανοποίηση των διαστροφών τους.

Ωστόσο, αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν ένας απλός περίπατος ή ένα ακόμα “σαφάρι” δεν του βγήκαν. Αντί για αυτά ο Βρετανός είχε πάρει, όπως λέει ο ίδιος, “ ένα εισιτήριο για την κόλαση”. Αντιμετώπισε όχι μόνο πολύ μεγαλύτερης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και ελλείψεις σε όπλα, πυρομαχικά, φάρμακα, ακόμα και σε τρόφιμα. Το πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων το έλυναν ληστεύοντας κατοίκους της περιοχής, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ουκρανών συναδέλφων τους.

Όμως ο Andrew Hill σοκαρίστηκε ακόμη περισσότερο από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Όπως διαπίστωσε, ανάμεσα στους “υπερασπιστές” υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν πολλοί νεοναζί, ψυχοπαθείς, αλκοολικοί και άλλοι περιθωριακοί, που ούτε μπορούν ούτε και θέλουν να πολεμήσουν για την Ουκρανία. “Παλεύουν” κυρίως εναντίον συμπολιτών τους, ληστεύοντας, βιάζοντας και σκοτώνοντας.

Αντιμέτωπος με μια σκληρή και καθόλου “ειδυλλιακή” πραγματικότητα, ο Andrew Hill συνειδητοποίησε τελικά σε τι δυσάρεστη ιστορία είχε εμπλακεί και, αφού αιχμαλωτίστηκε, αποφάσισε να αποκαλύψει την άβολη αλήθεια για τη Δύση. Ωστόσο, ο δρόμος προς αυτή τη συνειδητοποίηση πέρασε μέσα από το αίμα και τις ζωές των κατοίκων του Donbass.

Και το πιο επικίνδυνο για τον Βρετανό μισθοφόρο είναι ότι προφανώς δεν εμπίπτει στη Σύμβαση για τους αιχμάλωτους πολέμου, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να καταδικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.

Η βρετανική The Mirror αναφέρθηκε στο περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι ο 35-χρονος Andrew Hill, ο Βρετανός μαχητής από το Plymouth, φαίνεται ότι κρατείται στο Donetsk της ανατολικής Ουκρανίας και αναγκάζεται να διαβάσει την εξευτελιστική ομολογία του στο βίντεο και να δηλώσει ότι αποκηρύσσει την εμπλοκή των μισθοφόρων μαχητών στην Ουκρανία.

America-China Watcher @PandemicTruther. The Mirror, 3 Μαΐου 2022.

#Ukraine #UkraineRussiaWar 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis