15:17  Σάββατο, 18  Μαϊου  2024 
elendetr

Ο Ιππότης του Γκράαλ.

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 03:08
Διαβάστηκε 898 φορές
Ο Ιππότης του Γκράαλ. Galahad, Bors and Percival achieve the Grail. Tapestry woven by Morris & Co. (19th century)

Σύμφωνα με τον Wolfram von Eschenbach, 1170 - 1220,: Οι Ιππότες του Γκράαλ* δεν επιθυμούσαν πια να υποβάλλονται σε ερωτήσεις. Ο Βόλφραμ φον Έσενμπαχ υπήρξε Γερμανός ιππότης, συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους επικούς ποιητές της εποχής του. Ο Parzival, που αναφέρεται στην αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου από τον ομώνυμο ιππότη αποτελεί το σπουδαιότερο έργο του. Από το έργο αυτό (XVI, 819) είναι και το απόσπασμα που παρατίθεται.

Είναι επίσης κι από τις περιπτώσεις όπου ο Κυρ. Μητσοτάκης σωστά δεν απάντησε στην αμετροεπή ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποια ήταν τα κριτήρια που τον οδήγησαν στις επιλογές του ανασχηματισμού.

Ο Κων. Καραμανλής συνήθιζε να λέει - κι αυτό αποτελεί πάγια πρακτική στην πολιτική - ότι: υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. 

Ο λόγος του Αναξαγόρα**:ὄψις ἀδήλων τ φαινόμενα (από αυτά που φαίνονται μπορούμε να δούμε εκείνα που δεν φαίνονται) έχει διαρκή και καθολική ισχύ.

*Graal ή Holy Grail (< κρᾱτήρ) είναι το Άγιο Δισκοπότηρο.Το Άγιο Δισκοπότηρο, ή Ιερό Γκράαλ ήταν το σκεύος που σύμφφωνα με την παράδοση χρησιμοποιήθηκε από τον Χριστό στον Μυστικό Δείπνο και στη συνέχεια παραδόθηκε στον Ιωσήφ της Αριμαθείας. Σ' αυτό ο Ιωσήφ κατά την ίδια παράδοση περισυνέλεξε το αίμα και τον ιδρώτα του Ιησού, όταν τον κατέβαζε από τον Σταυρό.

**VS 59 B 21a.

#ΔΕΘ_2021 #Συνεντευξη_Τυπου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis