16:26  Σάββατο, 20  Απριλίου  2024 
elendetr

Το Τραγικό Ψευτοδίλημμα

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 16:24
Διαβάστηκε 730 φορές

Ο πίνακας της φημισμένης ερευνητικής ομάδας Our World in Data είναι εύγλωττος και αποκαλυπτικός. Ήταν λάθος να πιστεύεται ότι η "διάσωση της οικονομίας" ήταν η  εναλλακτική για τη "διάσωση της ζωής των ανθρώπων". Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίστροφο· οι δύο στόχοι πάνε μαζί. Οι χώρες που προφύλαξαν την υγεία των πολιτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας, υπέστησαν τις και μικρότερες οικονομικές συνέπειες.

Στον κάθετο άξονα απεικονίζεται το μέγεθος της ανάπτυξης ή ύφεσης. Στον οριζόντιο εμφανίζεται ο αριθμός των νεκρών για κάθε εκατομμύριο του πληθυσμού με ενημέρωση μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2021.

Πρέπει ακόμη να διευκρινιστεί ότι πέρα από το εγκληματικό ψευτοδίλλημα της προστασίας της ζωής, αν όντως πρόκειται για κάτι τέτοιο, οι οικονομίες που εξαρτιόταν περισσότερο από τον τριτογενή τομέα, δηλαδή τις υπηρεσίες, υπέστησαν αναλογικά τις μεγαλύτερες ζημιές. Στην πλειονότητα των κλάδων του τριτογενούς τομέα απαιτείται η φυσική παρουσία. Στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα μέτρα προφύλαξης έχουν πιο περιορισμένες επιπτώσεις.       

 

 

 

 
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Απόκλιση Η Ανατολή του Κόκκινου Φεγγαριού. »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis