22:53  Πέμπτη, 25  Απριλίου  2024 
elendetr

"Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου εδάφους”

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 17:13
Διαβάστηκε 2526 φορές
"Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου εδάφους” Ελληνοαλβανική Μεθόριος, Οκτώβριος 1940.

Αυτή υπήρξε η πραγματική αρχή της ένοπλης αντίστασης του ελληνικού λαού και της ηγεσίας του στην απρόκλητη φασιστική θηριωδία. Ο Χίτλερ δήλωνε χωρίς περιστροφές το θαυμασμό του και θεωρούσε σίγουρη την επιτυχία του αγώνα των Ελλήνων. Στην ελληνοαλβανική μεθόριο ο Άξονας είχε υποστεί τις πρώτες του ήττες. Την άνοιξη του 1941 ο Χίτλερ ομολογούσε τη βαθιά λύπη του που θα αναγκαζόταν να εκστρατεύσει εναντίον της Ελλάδας, εναντίον της οποίας δεν είχε τίποτε και την οποία αναγνώριζε ως τη φωτοδότρα της Ευρώπης. Και φυσικά η αναγνώριση από έναν αντίπαλο που, όπως δήλωνε ο Στάλιν το Δεκέμβριο του 1943 στο περιοδικό Time, απαιτήθηκε η σύμπραξη σχεδόν όλου του κόσμου για να τον νικήσει, έχει τη δική της ιδιαίτερη αξία. Τα υπόλοιπα είναι πιο γνωστά. Όπως για παράδειγμα η διαρκής και ανάξια κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας1. Μιας αλήθειας που συνθλίβεται ανάμεσα στην ασύγγνωστη άγνοια των ειλικρινών, αλλά χειραγωγούμενων εθνικοφρόνων και στην εμπαθή διαστρέβλωσή της από τα προπαγανδιστικά φερέφωνα της διεθνιστικής εκδοχής της πάλαι ποτέ σοβιετικής ένωσης. 

Προσωπικά θεωρώ την ποιότητα του ψυχικού μετάλλου του καθενός και της καθεμιάς ευθέως ανάλογο του ρίγους που αισθάνεται, όταν ακούει τον εκφωνητή: 

Αἱ Ἰταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν ἀπό τῆς 5:30 πρωινῆς τῆς σήμερον τά ἡμέτερα τμήματα προκαλύψεως τῆς ἑλληνοαλβανικῆς μεθορίου. Αἱ ἡμέτεραι δυνάμεις ἀμύνονται του πατρίου ἐδάφους.

Δείτε και ακούστε το σχετικό video

   

1. Αρέσει ή δεν αρέσει, σήμερα όλες (;) οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας που κόπτονται για την προστασία των χωρικών υδάτων, έστω των 6 ν.μ., και των δικαιωμάτων των Δωδεκανήσων, στα οποία περιλαμβάνεται διοικητικά και το Σύμπλεγμα της Μεγίστης, υπερασπίζονται τις διπλωματικές παρακαταθήκες των Μεταξά και Γεωργίου Β΄ του Μαΐου του 1936. Τότε είπαν οι Μεταξάς και Γεώργιος Β΄ το όχι στην Ιταλία. Τον Οκτώβριο του 1940 απλώς το επανέλαβαν. Και μια, ίσως περιττή, συμβουλή: Να αποφεύγετε τους στρατευμένους "ιστορικούς". Τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσετε δική σας κρίση και αντίληψη. Ιδεολογική στράτευση και ιστορική αλήθεια είναι έννοιες αλληλοαναιρούμενες.   

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis