19:16  Σάββατο, 4  Μαϊου  2024 
elendetr

Κασέμ Σουλεϊμανί

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 13:27
Διαβάστηκε 5234 φορές

Η δολοφονία του Επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Qassem Soleimani, που διατάχτηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο, παρακάμπτοντας μάλιστα το Κογκρέσο, προσθέτει μια εξαιρετικά επικίνδυνη διάσταση στην έννοια του ασύμμετρου πολέμου: η κρατική τρομοκρατία, που μέχρι τώρα τηρούσε έστω κάποια μέτρα και προσχήματα, γίνεται απροκάλυπτα προσωπική και επισημοποιείται.

Ο πρώην Αμερικανός Αντιπρόεδρος και υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Joe Biden αξιολόγησε την ενέργεια λέγοντας ότι: ο Πρόεδρος Τράμπ μόλις πέταξε δυναμίτη σε μια πυριτιδαποθήκη. Ο Ανώτατος Θρησκευτικός Ηγέτης Ali Khamenei ορκίζεται ότι η εκδίκηση θα είναι σκληρή. Οι συνέπειες  είναι εντελώς απρόβλεπτες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να θεωρούν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με το Ιράν, τονίζει ο Alistair Burt, πρώην Υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Μέση Ανατολή. Η γερμανική ηγεσία καθιστά υπεύθυνο τον Αμερικανό Πρόεδρο για τις όποιες εξελίξεις. Το πόσο ανθεκτική είναι η σιιτική Εύφορη Ημισέληνος και πόσο σκληροτράχηλοι οι Ιρανοί είχε αποδειχτεί ήδη απο τον οκταετή πόλεμο Ιράν- Ιράκ κατά τη δεκαετία του 1980.

Το πετρέλαιο καταγράφει ήδη άνοδο κατά τουλάχιστον 3,84%, φτάνοντας ήδη στα 68,92 δολάρια το βαρέλι (06:21:53 AM EST MI) Υπενθυμίζεται ότι από τα Στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο διακινούνται το 25% του πετρελαίου που καταναλώνεται συνολικά στον κόσμο και το 30% του φυσικού αερίου. Τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια κινούνται αρνητικά.

Ο Ιρανός Ρόμελ, αλλά και ένα από τα πιο επικίνδυνα άτομα στον κόσμο, όπως χαρακτηρίζονταν από δυτικούς ο 62-χρονος Στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, υπήρξε ο νικητής του ISIS και ο κακός δαίμονας της Al-Qaeda. Ήταν επίσης αυτός που είχε καθοδηγήσει τη Hezbollah στην επιτυχή απόκρουση των ισραηλινών δυνάμεων το 2006 στον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου. Σύμφωνα με έναν από τους σημαντικότερους γνώστες των θεμάτων της Μέσης Ανατολής, τον αείμνηστο Peter Scholl-Latour, η περιβόητη Zahal, που θεωρούνταν αήττητη και είχε κατηγορηθεί για υπερβολική χρήση βίας, είχε υποχρεωθεί σε αναδίπλωση. Για 20 χρόνια έχαιρε της απολύτου εμπιστοσύνης του Μεγάλου Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, με τον οποίο συνομιλούσε απευθείας. Ο Αλί Χαμενεΐ τον χαρακτήριζε ως Ζώντα Μάρτυρα της Επανάστασης. Αν και άνθρωπος χαμηλών τόνων, γόνος φτωχής οικογένειας αγροτών από την επαρχία Kerman, είχε καταστεί θρύλος στο Ιράν. Η αποδοχή του στον ιρανικό λαό έφτανε στο 83% και ξεπερνούσε εκείνην του Προέδρου Χασάν Ρουχανί και του Υπουργού των Εξωτερικών Μοχαμάντ Ζαρίφ. Το κύρος του Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, τη Δαμασκό και τη Βηρυτό υπερέβαινε εκείνη των διπλωματών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « η μωρία του κηρύγματος Η Απόδειξη της Εξουσίας »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis