07:46  Παρασκευή, 26  Απριλίου  2024 
elendetr

"Αλλοίωση Πολιτισμού"

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 15:15
Διαβάστηκε 863 φορές
"Αλλοίωση Πολιτισμού" Main administration and laboratory building of BioNTech SE, An der Goldgrube 12 in Mainz (July 2020).
Πολλές φορές και πάντα με μια ισχυρή δόση βαθιάς ικανοποίησης έχω αναφερθεί στον ταπεινωτικό χλευασμό της ρατσιστικής παράνοιας από την ίδια τη ζωή. Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στη γερμανική εταιρία BioNTech SE. Το εμβόλιό της BNT162 κατά του SARS-CoV-2, που παράγει σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer και την ιαπωνική Fosun, αποδεικνύεται αποτελεσματικό κατά 90%. Οι εταιρίες BioNTech και Pfizer έχουν υπογράψει συμφωνίες παράδοσης 30 εκατομμυρίων εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, 100 εκ. στις ΗΠΑ και 120 εκ. στην Ιαπωνία.
Σε μια ανάρτηση, στις 23 Οκτωβρίου, ανέφερα ότι  η Γερμανία προετοιμαζόταν για την έναρξη εμβολιασμών κατά του ιού του κορονοϊού πριν από το τέλος του έτους. Τότε δεν είχα αναφερθεί στους ιδρυτές και βασικούς ιθύνοντες της εταιρίας. Ας τους γνωρίσουμε. Η βιοτεχνολογική εταιρία BioNTech ιδρύθηκε το 2008 στην πόλη του Mainz από τους Uğur Şahin, Christoph Huber και Özlem Türeci. Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech είναι ο 55-χρονος καθηγητής της ιατρικής κ. Uğur Şahin.
Γιός βιομηχανικού εργάτη, που γεννήθηκε το 1965 στην İskenderun (Αλεξανδρέττα) της νοτιοανατολικής Τουρκίας και μετανάστευσε στη Γερμανία με τη μητέρα του σε ηλικία τεσσάρων ετών, όπου εργαζόταν ο πατέρας του. Η 53-χρονη Özlem Türeci γεννήθηκε στη Γερμανία το 1967, κόρη ενός Τούρκου γιατρού που είχε μεταναστεύσει εκεί από την Κωνσταντινούπολη. Η κ. Özlem Türeci είναι σύζυγος του Uğur Şahin, διδάσκει επίσης ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Mainz και διευθύνει το πρόγραμμα κλινικών ερευνών της εταιρίας BioNTech. Οι Uğur Şahin και Özlem Türeci κατέχουν το 18% της BioNTech. Η χρηματηστηριακή αξία της εταιρίας στις 22 Ιουλίου 2020 έφτανε τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ και απασχολεί 1303 άτομα στις 5 εγκαταστάσεις της.
Κρίνω ότι δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Αλλοίμονο στη Γερμανία για την "αλλοίωση του πολιτισμού" της. sahin tureci.
Η αναφορά στην κοινωνική προέλευση και εθνική καταγωγή των βασικών ιδρυτών της εταιρίας και του επιτεύγματός τους αποκαλύπτει και το λόγο του λυσσαλέου πολιτικού και ανθρωπολογικού μίσους της ενδημικής εκδοχής των αυτοαποκαλούμενων αρίστων για οποιονδήποτε, οποιαδήποτε και οτιδήποτε δεν μπορούν να ελέγξουν παραταξιακά ή ιδεολογικά: ένθεν κακείθεν. Μέσα τους γνωρίζουν ότι σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού θα αποτύγχαναν παταγωδώς. (Άλλωστε αποτυγχάνουν οικτρά και διαρκώς και υπό την προστασία ελεγχόμενων συνθηκών) 
Τελευταίο παράδειγμα εμπάθειας και μισαλλοδοξίας η ταλαιπωρία της ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη και της πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου, από τις οποίες η ελληνική πολιτεία απαιτεί, εντελώς αυθαίρετα όπως υποστηρίζουν οι ίδιες, επιστροφή χρημάτων από τα πριμ για τα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ το 2016.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι επιφανέστεροι (Νεο)Έλληνες, Κωνσταντίνος Καβάφης και Γεώργιος Παπανικολάου έζησαν, δημιούργησαν και αναγνωρίστηκαν εκτός Ελλάδας. (Τα Nobel στην ποίηση και στη λογοτεχνία απονέμονται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας1. Εκτός Ελλάδας κανείς δεν γνωρίζει ή ασχολείται με τους Γ. Σεφέρη και Ο. Αλεπουδέλη alias Ελύτη)
(Στην ένθετη φωτογραφία οι Uğur Şahin και Özlem Türeci)

 

Παραπομπή:

1. Ειδικά για τη βράβευση του Γ. Σεφέρη το 1963, υπάρχει σχετική αναφορά του Donald Tyerman, την εποχή εκείνη εκδότη του Economist, προς τον Σπ. Β. Μαρκεζίνη (Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία Της Ελλάδος, Τόμος Τρίτος, Σελ 83) 

 

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νερό στη Σελήνη Αναστολή άρθρου 11 του Συντάγματος »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis