02:55  Πέμπτη, 25  Απριλίου  2024 
elendetr

Παράλληλοι Κόσμοι

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 18:53
Διαβάστηκε 627 φορές
Παράλληλοι Κόσμοι Ο Πρωθυπουργός φωτογραφίζεται στην Πάρνηθα, 29 11 2020. Του ευχόμαστε να είναι πάντα ξένοιαστος.Υπήρχε κι ένας άλλος Πρωθυπουργός - Γόνος, που του άρεσε να φωτογραφίζεται κάνοντας ποδήλατο. Που να βρίσκεται άραγε;

Κάποιοι χαίρονται για τα ευχάριστα νέα (!) Ας σημειωθεί πως τα 1044 σημερινά (30.11.2020) κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από τη διενέργεια 7.203 τεστ. Ποσοστό θετικών τεστ: 14,49%. Ακολουθώντας την λογική πίσω από αυτόν τον τίτλο, αυτή τη στιγμή, χωρίς την ύπαρξη εμβολίου, οδηγούμαστε στη βέβαιη αύξηση του αριθμού των θανάτων από COVID-19. 

Το πρωί η κρατική τηλεόραση "προβληματίζονταν" για το πως θα εορταστούν τα χριστούγεννα και για το αν τελικά θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα. Στο μεταξύ, έως την 1η Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί 635 θάνατοι. Στις 30 Νοεμβρίου το σύνολο έφτασε στους 2406 θανάτους. Δηλαδή 1771 νεκροί σε 30 μέρες. Όπως είναι ήδη γνωστό η Ελλάδα καταλαμβάνει πλέον μια απ' τις πρώτες θέσεις σε νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους. Έχουμε φτάσει στο σημείο που πλέον κανένας δεν πιστεύει κανέναν, ενώ χάνονται και τα τελευταία ίχνη κύρους και σοβαρότητας. (Αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν τέτοια) Αυτό που τώρα υποκινείται, ίσως και διεγείρεται, προκλητικά μάλιστα, είναι η εκτεταμένη ανυπακοή.

Η μέθοδος: δοκιμή και λάθος (trial and error) στην πολιτική είναι ο πλέον ακατάλληλος τρόπος επιλογής προσωπικού. Ο Μπίσμαρκ έλεγε: Είστε όλοι ηλίθιοι, αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε να μάθετε κάτι από τις εμπειρίες σας. Εγώ προτιμώ να μαθαίνω απ' τα λάθη των άλλων1. Η πολιτική είναι άσκηση με πραγματικά πυρά· το ίδιο και οι απώλειες που προκαλεί.

Και αν το προηγούμενο, της δοκιμής και του λάθους, δεν ισχύει μια φορά για τους πολίτες, που μπορούσαν και όφειλαν να γνωρίζουν, δεν ισχύει πολλές φορές για το κυβερνητικό προσωπικό. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές και ανιαρές φλυαρίες μιας καλολαδωμένης μηχανής προπαγάνδας για τη δημιουργία ψευδεπίγραφων εντυπώσεων,  ακραία υποτιμητικές ή και προσβλητικές για το ακροατήριο που απευθύνονται.

i.efimeridaΟι επιστήμονες χτυπιούνται μάλλον άδικα στα σπουδαστήρια και στα εργαστήρια για να αποδείξουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Θα μπορούσαν απλά να μελετήσουν την ελληνική κυβέρνηση και ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, σ’ ένα άλλο επίπεδο ο σουηδικής καταγωγής φυσικός του MIT, Max Tegmark, επιμένει στην ύπαρξη των παράλληλων κόσμων, όσο κι αν τα εργαλεία της επιστήμης του δεν επαρκούν ακόμη για την απόδειξή τους. Υποστηρίζει ότι όταν οι εξισώσεις των James  Maxwell, Albert Einstein και Erwin Schrödinger, που χωράνε σε μια κόλα χαρτί, επαρκούν για να εξηγήσουν τον κόσμο μας, δεν έχουμε τα περιθώρια να υποτιμούμε τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Στο πρόσφατο έργο του (Our Mathematical Universe) παραπέμπει στην αρχική ιδέα των Πυθαγόρα και Πλάτωνα για τη μαθηματική υπόσταση του σύμπαντος και την κβαντομηχανική (Max Plank), που ακόμη και σήμερα προκαλεί απορίες με τη δυνατότητα που περιγράφει των σωματιδίων να βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους ταυτόχρονα (Werner Heisenberg). Ισχυρίζεται ακόμη ότι είτε ισχύει ο γενικός συμπαντικός τύπος Gαβ+Λgαβ=κΤαβ είτε όχι το σύμπαν δεν μπορεί να περιορίζεται στον κολοσσιαίο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά πεπερασμένο κόσμο μας, ούτε ότι μ’ αυτόν τελείωσε και η δημιουργία (Big Bang). Ήδη από το 1957 ο καθηγητής του Princeton Hugh Everett είχε προτείνει την ιδέα των πολλαπλών κόσμων (many-worlds interpretation).

Παραπομπή:

1. Ihr seid alle Idioten zu glauben, aus Eurer Erfahrung etwas lernen zu können, ich ziehe es vor, aus den Fehlern anderer zu lernen, um eigene Fehler zu vermeiden. Otto von Bismarck, 1872.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis