22:41  Παρασκευή, 19  Απριλίου  2024 
elendetr

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 15:57
Διαβάστηκε 539 φορές

Μια πρώτη προϋπόθεση θα ήταν να μην φτάσετε στις #πανελληνιες2021 στην κατάσταση της υποψήφιας στην εικόνα της επικεφαλίδας. Με άλλα λόγια διαχειριστείτε σωστά τις δυνάμεις και τη διάθεσή σας και στη διάρκεια της περιόδου των εξετάσεων. Σωστά σημαίνει όχι υπερβολές. Να θυμάστε πάντα ότι οι εξετάσεις αρχίζουν κάποτε στη ζωή μας και δεν τελειώνουν ποτέ. (Στη συνέχεια θα συνειδητοποιήσετε ότι οι #Πανελλαδικές ίσως να ήταν και η λιγότερο απαιτητική δοκιμασία)

Οι γονείς ενδιαφέρονται έντονα και διαρκώς για το μέλλον των παιδιών τους. Οι προσδοκίες τους μπορεί να περιλαμβάνουν και την αθέλητη προβολή των δικών τους απωθημένων και αγωνιών πάνω σας. Αν έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας βάσιμα* τι θέλετε, να τους εξηγήσετε με ηρεμία και ειλικρίνεια ποίες από τις ελπίδες και τα όνειρά τους δεν ανταποκρίνονται στα σχέδιά σας. Οι γονείς θα καταλάβουν. (*βάσιμα σημαίνει το άθροισμα των εκδηλωμένων κλίσεων και των εργασιακών επιδόσεών  σας σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυνατότητες εκείνων που θα σας υποστηρίξουν. Μ' άλλα λόγια, μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να θέλετε ότι θέλετε)         

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμετάδωσε σήμερα στο twitter μια γνωστή αποστροφή του Ουίνστον Τσώρτσιλ λέγοντας ότι: η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει, είναι το κουράγιο να συνεχίζεις. (Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts) Η μετάφραση θα ήταν ακριβέστερη αν στην προκειμένη περίπτωση ο όρος fatal αποδίδονταν με την έννοια του όρου αμετάκλητη, αντί της βαρυσήμαντης και τελεσίδικης λέξης μοιραία. Άλλωστε ο ίδιος ο Winston Churchill, που δεν είχε σπουδάσει και αυτοσαρκάζονταν, συνήθιζε να λέει ότι: επιτυχία είναι η ικανότητα της μετάβασης από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς την απώλεια ενθουσιασμού. (Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm) 

Στο τέλος και συχνά όταν πλέον είναι αργά, οι περισσότερες/οι αντιλαμβάνονται ότι επιτυχία σημαίνει ευτυχία. Κι αυτή είναι μια πολύ πιο περίπλοκη και απαιτητική διαδικασία, μέρος της οποίας μπορεί να είναι ή και να μην είναι ένα αποτέλεσμα εξετάσεων. Εννοείται για όσες/ους δεν κουβαλάνε βαριά συμπλέγματα από λανθασμένες επιλογές που δυστυχώς γι αυτούς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν. Εξάλλου όπως αναφέρει η διαδικτυακή υπηρεσία ÜberFacts εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν περί τους πέντε χιλιάδες θυρωροί και επιστάτες με διδακτορικά. (Νομίζω ότι και στη χώρα μας βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο ως προς αυτό)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανακούφιση the collapse »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis