15:05  Σάββατο, 4  Μαϊου  2024 
elendetr

Η Απόδειξη της Εξουσίας

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 23:01
Διαβάστηκε 5179 φορές
Η Απόδειξη της Εξουσίας Karen Anderson/University of Exeter

Αυτοί οι απατεώνες, θα έλεγε κανείς ότι είναι εξωγήινοι. Όταν σου κοπανάνε τις πιο δυσάρεστες παρατηρήσεις, το πρόσωπό τους ακτινοβολεί από ευχαρίστηση. Δεν χρησιμοποιούν παρά καμιά εξηνταριά λέξεις και εκφράζονται με μικρές φράσεις που δεν περιέχουν ποτέ πάνω από τέσσερις λέξεις. Ο λόγος τους, τονισμένος από δύο ή τρείς ακαταλαβίστικους τεχνικούς όρους, εκφράζει το πολύ μία ή δύο ιδέες, ιλιγγιωδώς πρωτογενείς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ντρέπονται που είναι αυτοί που είναι· δεν έχουν κανένα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Ιδού η απόδειξη της εξουσίας τους.(Μίλαν Κούντερα, Η Αθανασία, Εστία 1991, σελ 146)

Η εικόνα της Karen Anderson, University of Exeter, είναι μια αλληγορική και σχετικά ακριβής αποτύπωση της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη, δηλαδή σε μια εποχή κλιματικής διαταραχής για τη Γη, επιστήμονες ανακάλυψαν περιορισμένης έκτασης, αλλά αξιόλογης ανάπτυξης βλάστηση σε υψόμετρα από τα 4.150 έως και τα 6.000 μέτρα. Δηλαδή σε περιοχές εξαιρετικά αφιλόξενες για πιο σύνθετες μορφές ζωής, όπως τα δέντρα, τα ζώα του δάσους και το ανθρώπινο είδος.

Στη φωτογραφία βρύα και άλλες λιγότερο σύνθετες μορφές χλωρίδας στους βραχίονες του όρους Άμα Νταμπλάμ της οροσειράς των Ιμαλαΐων στο ανατολικό Νεπάλ.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κασέμ Σουλεϊμανί Ἐγέρθητι »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis