07:32  Τρίτη, 7  Μαϊου  2024 
elendetr

Ο Εκτροχιασμός

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 04:57
Διαβάστηκε 1083 φορές
Ο Εκτροχιασμός Donald Trump walks past graffiti as he heads from the White House to St John Episcopal Church after threatening to deploy the US military to crush protests over the killing of George Floyd. Washington 3 hours ago (Photo courtesy EPA)

Μετά απο τις πάνω από 250 ειρνηνικές και βίαιες διαμαρτυρίες σε περισσότερες από 140 πόλεις στις ΗΠΑ, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Βανκούβερ, το Άμστερνταμ, την Κοπενχάγη, το Όκλαντ και το Μόντρεαλ. Αμερικανικοί κολοσσοί όπως η Amazon, η Apple, η Disney, το Netflix και Nike παίρνουν πλέον ανοιχτά θέση υπέρ του αιτήματος για κοινωνική δικαιοσύνη, κάνοντας ευθέως λόγο για τις φυλετικές διακρίσεις σε βάρος των μαύρων στην Αμερική.

Σύμφωνα με ηχογραφημένο απόσπασμα κλήσης που δημοσίευσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS χτές, Δευτέρα 1η Ιουνίου, ο Πρόεδρος D. Trump συμβούλεψε τους Αμερικανούς Κυβερνήτες:  Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε. Η κορύφωση όμως ήρθε αργότερα, όταν σε συνέντευξη που έδωσε στο Rose Garden του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι έδωσε την έγκρισή του για τη χρησιμοποίηση βαριά οπλισμένων μονάδων του αμερικανικού στρατού με σκοπό την ανακατάληψη των δρόμων. Απίστευτο. (Στο τέλος της ανάρτησης έχει επισυναφθεί και το σχετικο video)

Στα προηγούμενα που αφορούν την κοινωνική έκρηξη αξίζει να συνεκτιμηθεί ως μακροχρόνια υποβόσκουσα αιτία και το αποτέλεσμα της έρευνας του Pew Research Center, σύμφωνα με το οποίο η διαφορά των μέσων εισοδημάτων των μαύρων και των λευκών στις ΗΠΑ, που το 1970 βρισκόταν στα 23.800 $, διευρύνθηκε έως το 2018 στα 33.000 $. Σε άλλη έρευνα του ίδου κέντρου το 2019 προέκυψε ένα επίσης εντυπωσιακό εύρημα: το 64% των λευκών που ψηφίζουν δημοκρατικούς και το 15% των λευκών που ψηφίζουν ρεπουμπλικανούς πιστεύουν ότι η χώρα δεν προχώρησε αρκετά στην παροχή και εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στους μαύρους σε σύγκριση με τους λευκούς.

Και ενώ η δολοφονία του George Floyd προκάλεσε ένα αυγκράτητο κύμα συσσωρευμένης οργής που προστέθηκε στις ήδη δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας, δημιουργώντας κοσμογονικές καταστάσεις, δεν απουσιάζουν οι απαραίτητες και γραφικές αντισημιτικές συνομωσιολογίες: υποκινητής όλων αυτών είναι ο George Soros.

Στο μεταξύ αρκετοί πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο Donald Trump, όχι μόνο δεν πρόκειται να επανεκλεγεί, αλλά θα προδιαγράψει και μια περίοδο συνεχών αποτυχιών για τους επόμενους τουλάχιστον δύο ή και τρείς υποψηφίους του  Ρεπουμπλανικού Κόμματος. Πόση θλίψη στη σκέψη ότι ο Αβραάμ Λίνκολν υπήρξε μέλος του Ρεπουμπλανικού Κόμματος.

Δείτε το video:

(Κατεβαίνοντας στην αρχική σελίδα θα το βρείτε και με υπότιτλους στ' αγγλικά) 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Onon ο Ακατάβλητος Η Αναδίπλωση »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis