22:24  Δευτέρα, 20  Μαϊου  2024 
elendetr

Το Θλιβερό & Ειλικρινές Διάγγελμα

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 17:19
Διαβάστηκε 1060 φορές
Το Θλιβερό & Ειλικρινές Διάγγελμα 9.3.2021.

Η αποδελτίωση του χθεσινου διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτακη: Σε σύνολο περίπου 32.000 αντιδράσεων στις 3:33 μ.μ.,10 Μαρ 2021: Θετικά: 8.400 (μου αρέσει), 1.500 (τέλειο),49 (νοιάζομαι).  Αρνητικά: 2.500 (χαχα), 475 (λυπάμαι), 19.000 (έλεος). Στο μεταξύ περίπου μια ώρα μετά από αυτήν την ανάρτηση τα "έλεος" είχαν φτάσει στα 31.000. (Από τους χρήστες του twitter Τεντημποϋς @Kostkok και Spiros Derveniotis @sp_der)


αντιδράσειςΚαι μπορεί η έμπνευση και η απήχηση του διαγγέλματος να υπήρξαν θλιβερές. Το περιεχόμενο όμως δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ειλικρινές. Το φαινομενικά ετερόκλητο πλήθος των 5 χιλιάδων ανθρώπων (Reuters) χτές στη Νέα Σμύρνη είχε ένα θεμελιώδες κοινό: Ήταν ο λαός! Συμπεριλαμβάνομενων και των ανθρώπων της καταστολής, όπως και εκείνων που αντιδρούσαν δυναμικά. Με εξαίρεση βέβαια τους εγκάθετους της κάθε πλευράς.

Η ειλικρίνεια είναι ένας χαρακτηρισμός που περιέχεται σ' αυτό που ερμηνεύτηκε ως διχαστικότητα. Αφορά τις τραγικές επιπτώσεις που προϋπολογίζονται και θα προκύψουν από τη σταδιακή "αποσωλήνωση" της κοινωνίας. Τότε θα αναδειχτούν οι εφιαλτικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που σχεδόν στα 2/3 της παραμένει εξαρτημένη από τις υπηρεσίες. Περιμένοντας την αναθεώρηση του τελικού ύψους της περσινής ύφεσης, που θα βαθύνει και θα πλατύνει το χάσμα ανάμεσα στο λαό και τις άρχουσες τάξεις, υπενθυμίζω την ύπαρξη του νέου πτωχευτικού νόμου και το ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο ακίνητα που είναι συνδεδεμένα με κόκκινα δάνεια και ακόμη ότι προγραμματίζονται 250 χιλιάδες πλειστηριασμοί για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μ' άλλα λόγια η ιδιότυπη αστυνομοκρατία και οι προκλητικές καταστολές είναι το προανάκρουσμα για ότι θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον. Η αποστροφή του πρωθυπουργού "δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει", σε συνάρτηση με τις γνωστές άποψεις του ότι "δεν είμαστε όλοι ίσοι" και "οι νέοι αντί να ψάχνουν δουλειά στο δημόσιο, να μπορούν να σκέφτονται πως θα γίνουν επιχειρηματίες"  είναι ενδεικτικές και προφανώς απευθύνονται στην κοινωνική τάξη του και στην επετηρίδα των ευνοούμενών της.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ελλάδα & Ελλάδα Κλαυσίγελος »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis