09:04  Κυριακή, 28  Απριλίου  2024 
elendetr

Ο Σπαραγμός των Πραγμάτων

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 09:29
Διαβάστηκε 777 φορές
Ο Σπαραγμός των Πραγμάτων Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τα Σεπόλια στην κορυφή του μπασκετικού Ολύμπου.

Ίνδαλμα, Ηγέτης, Ταπεινός. Τις ομορφότερες ιστορίες της γράφει η ίδια η ζωή. Οι λέξεις δεν είναι παρά ο σπαραγμός των πραγμάτων. Τα δάκρυα της ανάξιας λύπης τα μοιράζεσαι εύκολα. Τα δάκρυα της κερδισμένης ευτυχίας όχι.

Στην επιτυχία του θυμήθηκαν ότι δοξάζει την Ελλάδα και εκείνοι που πριν έξι χρόνια, στις 8 Ιουλίου 2015, ήθελαν να του στερήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Πέρα από το πεισματικό πάθος και την αταλάντευτη προσήλωση ένα άλλο γνώρισμα που χαρακτηρίζει τους σπουδαίους νικητές στο δρόμο της αναμφισβήτητης καταξίωσης είναι η μεγαλοψυχία. Μπορούν να ξεχνάνε τις λοιδορίες των επιδέξιων τίποτα. Εκείνων που κρύβουν τη μοχθηρή ανεπάρκειά τους στη φυλή και τη θρησκεία για να εξαργυρώσουν την πέτσινη πίστη τους σε χιμαιρικά ιδεώδη.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί ο Giannis απευθύνει ένα ελπιδοφόρο αλλά και απαιτητικό μήνυμα προς όλους μας:I hope I give people around the world, from Africa, from Europe, give them hope that it can be done. It can be done.

Σταματήστε να ψάχνετε για τους φταίχτες. Αυτοί θα υπάρχουν πάντα. Δουλέψτε. Η επιτυχία είναι δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. Όλοι κάποτε σκοντάφτουν και πέφτουν. Κάποιοι όμως σηκώνονται και συνεχίζουν. Να είστε σαν αυτούς. Αυτό νομίζω ότι μας λέει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Και να θυμάστε ότι οι διακρίσεις που χαρίζονται δεν είναι διακρίσεις. Και να αποφεύγετε τους παραιτημένους.

#NBAFinals2021 #GreekFreak#Giannis #Antetokounmpo #Σεπολια 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γενναία & Παλικάρισσα Momiji Nishiya »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis