17:01  Σάββατο, 27  Απριλίου  2024 
elendetr

Η Μάστιγα του Λαού

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 10:32
Διαβάστηκε 819 φορές
Η Μάστιγα του Λαού US ambassador flees Kabul embassy with flag as Americans shelter in place | Daily Mail Online

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση για το μέλλον των χωρών που οι ηγεσίες τους στο όνομα μιας εισαγόμενης φαντασιακής δημοκρατίας υπέκυψαν στη γοητεία ενός ασήμαντου μεριδίου από τη λεηλασία της πατρίδας τους και επέτρεψαν την εκτεταμένη διαφθορά με τίμημα τη γενικευμένη φτωχοποίηση του λαού τους.

Οι κορυφαίοι ανάμεσά τους φρόντισαν έγκαιρα για την άνετη και ασφαλή διαφυγή τους. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των εξαγορασμένων οπαδών τους θα μείνει και θα υποστεί τη μάστιγα του λαού. Οι Taliban είναι η οπλισμένη οργή της πλειοψηφίας του αδάμαστου αφγανικού λαού. Μια υποδειγματική επανάληψη του ιστορικού αξιώματος που λέει ότι όταν δεν μοιράζεις από τα πλούτη "σου" θα σου μοιράσουν από τη φτώχειά "τους".

Στη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών οι ΗΠΑ διέθεσαν $2.3 τρισεκατομμύρια στο Αφγανιστάν. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά το καρπώθηκαν κυρίως αμερικανικές και διάφορες δυτικές επιχειρήσεις. Το ίδιο αυτό διάστημα το ποσοστό των Αφγανών που ζούσε στη φτώχια εκτοξεύτηκε από το 34% το 2007 στο 59% το 2017. (Gulf News, 16.8.2021)

Για το μεσοπρόθεσμο διάστημα που ακολουθεί θα εκκρεμεί η επαλήθευση και ενός ιστορικού θεωρήματος που επαναλαμβάνεται με σχετική κανονικότητα και λέει ότι τις επαναστάσεις τις σχεδιάζουν ιδιοφυείς, τις υλοποιούν φανατικοί και τις εκμεταλλεύονται τα καθάρματα.  

Θα επαναλάμβανα ότι η γνώση της ιστορίας είναι το αποτελεσματικότερο φάρμακο κατά της πολιτικής μυωπίας. Θυμάμαι όμως τον αφορισμό του Σκωτσέζου φιλόσοφου Τόμας Κάρλαϊλ, 1795-1881, που έλεγε ότι: Με ηλιθιότητα και καλή πέψη ό άνθρωπος μπορεί να υπομείνει πολλά. (With stupidity and sound digestion, man may front much) και ξέρω ότι ματαιοπονώ.

#Afghanistan  #Taliban #Αφγανιστάν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Όταν κλαίνε οι Έλληνες Επιτελικός Διασυρμός »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis