01:25  Δευτέρα, 6  Μαϊου  2024 
elendetr

South China Sea.

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 01:19
Διαβάστηκε 812 φορές
South China Sea. US Navy said it is investigating an incident in which one of its nuclear-powered submarines struck an unkown object in the South China Sea. DW.
US nuclear-powered submarine sustains damage following underwater collision with unknown object in the South China Sea. (Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ υπέστη ζημιές μετά από υποθαλάσσια σύγκρουση με άγνωστο αντικείμενο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας)
Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση του Αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού το περιστατικό συνέβη στις 2 Οκτωβρίου, όταν το υποβρύχιο USS Connecticut SSN-22 (Seawolf class attack submarine) επιχείρησε να καταδυθεί. Σημειώθηκε επίσης ότι δεν αναφέρθηκαν θανατηφόροι ή επικίνδυνοι τραυματισμοί μελών του πληρώματος και ο πυρηνικός αντιδραστήρας του σκάφους δεν υπέστη ζημιές. Οι αξιωματούχοι θεώρησαν σκόπιμο να τονίσουν πως το σκάφος επιστρέφει για επισκευές και περαιτέρω διερεύνηση στην αμερικανική βάση στη νήσο Γκουάμ , δεν συγκρούστηκε με άλλο υποβρύχιο και διατηρεί την επιχειρησιακή του ετοιμότητα.
Το ατύχημα συνέβη στη διάρκεια άσκησης (multiple carrier ops), στην οποία συμμετέχουν πλοία του Ηνωμένου Βασιλείου με επικεφαλής το HMS Queen Elizabeth, της ιαπωνικής Maritime Self-Defence Force με επικεφαλής τον JS Ise, τα αεροπλανοφόρα Ronald Reagan και Carl Vinson και επίσης φρεγάτες του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας.
Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι μια από τις πιο τεταμένες περιοχές του πλανήτη και βρίσκεται σε απόσταση 8.304 mi ή 13.363 km από τις ΗΠΑ. Απέχει επίσης 2.815 χλμ. από την Ατόλη Ulithi και 3.275 χλμ. από τη νήσο Guam, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν ισχυρότατη στρατιωτική παρουσία.
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η προειδοποίηση Οδύνη »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis