06:37  Πέμπτη, 25  Απριλίου  2024 
elendetr

έκαστος εφ' ω ετάχθη

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 21:41
Διαβάστηκε 7484 φορές

Μετά τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στην εφημερίδα Documento, ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να καταργήσει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση. Η στάση της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο θέμα ταλαντεύτηκε ανάμεσα στην ανυπαρξία και τη νωθρότητα. Αδιάφορη στάση τήρησαν και τα επαγγελματικά σωματεία ΠΙΣ και ΤΕΕ.

Ο Γάλλος φιλόσοφος Raymond Aron έλεγε: What passes for optimism is most often the effect of an intellectual error.

Ας επαναλάβουμε στο πνεύμα του Θουκυδίδη ότι: αφού οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, τα (ιστορικά) γεγονότα δεν είναι ούτε σκόπιμα, ούτε συμπτωματικά: είναι αναπόφευκτα.

 

 

Η έκφραση στην επικεφαλίδα σημαίνει: καθένας για το σκοπό που είναι προορισμένος. Η εικόνα είναι του Kerleroux και προέρχεται από Το εγχειρίδιον του καλού κλέφτη του Ηλία Πετρόπουλου. Ο συγγραφέας υποστήριζε ότι: ο απατεώνας είναι ο διανοούμενος της φάρας των κλεφτών. Και ακόμη ότι οι κοινοί κλέφτες είναι απλοί χειρώνακτες. Η αποστροφή του Ραϋμόν Αρόν σημαίνει: αυτό που περνιέται για αισιοδοξία είναι τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα ενός διανοητικού σφάλματος.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « oil price Η Περιττή Υπενθύμιση »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis