21:54  Τρίτη, 16  Απριλίου  2024 
elendetr

Ακολασία και Ακόλαστοι

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 16:21
Διαβάστηκε 587 φορές
Ακολασία και Ακόλαστοι When Pigs Fly is a painting by Leah Saulnier, The Painting Maniac which was uploaded on May 25th, 2012.

Κάθε ανθρώπινη κοινωνία πρέπει να αιτιολογεί τις ανισότητές της.

Πρέπει να βρίσκει επαρκείς λόγους γι’ αυτό, γιατί αλλιώς απειλείται με κατάρρευση το συνολικό πολιτικό και κοινωνικό οικοδόμημα.

Thomas Piketty, Kapital und Ideologie, Einleitung, S. 13.

Πορνεία, αχαλίνωτα νοσηρές και έκλυτες ορέξεις, που κάθε στιγμή έρχονται σε σύγκρουση με τους ίδιους τους αστικούς νόμους. Ενάρετες “άγιες οικογένειες”, διαπρύσιοι κήρυκες της ηθικής, παραδομένοι στα πιο νοσηρά βίτσια, εξαγορασμένα με την ισχύ του χρήματος και της εξουσίας. Ξετσίπωτη απάτη, μανία πλουτισμού, όχι με την παραγωγή αλλά με το επιτήδειο τσέπωμα του έτοιμου πλούτου, που επιδεικνύεται ξιπασμένα. Ο ληστεμένος πλούτος που αναζητά την ικανοποίησή του εκεί ακριβώς όπου οι απολαύσεις γίνονται ακολασία. Εκεί όπου γίνονται ένα το χρήμα, η βρομιά και το αίμα.

Αυτές είναι μερικές από τις παρατηρήσεις του Καρλ Μαρξ στη σειρά των άρθρων του Οι Ταξικοί Αγώνες στη Γαλλία 1848-1850*. Αν νομίσατε ότι πρόκειται για περιγραφές της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, νομίσατε σωστά.

Πρώτη γραμμή άμυνας των προηγούμενων είναι η εξαρτημένη και άρα εκβιάσιμη κομματική νομενκλατούρα που δημιούργησαν και επανδρώνει τους κρατικούς θεσμούς, τους οποίους σταθερά χρησιμοποιούν ως μηχανισμούς “επαγγελματικής” απορρόφησης των ανίκανων και πρόθυμων παρακοιμώμενων της εξουσίας. Αυτές είναι οι προβεβλημένες κατηγορίες των μεσοστρωμάτων που εξαργυρώνουν με προνόμια και διαφθορά τη στήριξη στο κόμμα: αργυρώνητοι “ανώτεροι” δημόσιοι υπάλληλοι, επιχορηγούμενοι “πανεπιστημιακοί”, κρατικοδίαιτοι “διανοούμενοι” και έμμισθα διατεταγμένοι “δημοσιογράφοι” και “καλλιτέχνες”. Η “χάρη” τους έφτασε πλέον και στους New York Times.

Οι αυθεντικοί και γενναίοι σκυλάδες είχαν την περηφάνια να μην ζουν σε βάρος τρίτων. (σκυλάδικο ≠ κωλάδικο). Και γενναίος είσαι όταν δεν ζεις σε βάρος άλλων. Οι συγκεκριμένοι παρασιτούν, επιβαρύνοντας τα δημόσια ταμεία του κράτους, το οποίο “επιθυμούν” μικρότερο· για τους υπόλοιπους. Μάλλον κάτι τέτοιους δεξιούς “πατριώτες” θα είχε στο νου του ο Oscar Wild όταν έλεγε ότι: Patriotism Is the Virtue of the Vicious (ο πατριωτισμός είναι μια αρετή για βιτσιόζους).

Η επικαιρότητα των παρατηρήσεων δεν περιορίζεται μόνο στην προχωρημένη σήψη που επιχειρείται να προβληθεί ως δημόσια αρετή και θα είχε επιτευχθεί, αν δεν υπήρχε ο καταιγισμός των δημοσιοποιήσεων από τα κοινωνικά δίκτυα.

Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους γείτονες. Η φύση της εξάρτησης των συμφερόντων της ελληνικής λ.μ.α.τ. (λούμπεν**μεγαλοαστική τάξη) από τις αγαθές προθέσεις των δυτικών και την εύνοια των αγορών δεν της επιτρέπει να υποστηρίξει το κράτος-έθνος. Οι οικονομικές επιπτώσεις θα ήταν ολέθριες. Οι πρόθυμοι παρακοιμώμενοι της λ.μ.α.τ. θα αναλάβουν την ωραιοποιημένη προβολή και την αισχρή εκλογίκευση μιας ακόμη εθνικής ήττας που ήδη προδιαγράφεται. Για άλλη μια φορά τα εσωτερικά της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ θα διευθετηθούν σε βάρος της υποτελούς Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα σε βάρος των δικαιωμάτων και της περιουσίας του υποταγμένου ελληνικού λαού. Η γονατισμένη ελληνική κοινωνία και οι διαχρονικά εθελόδουλοι κοινοβουλευτικοί της εκπρόσωποι δεν θα αντιδράσουν ή θα το κάνουν νωθρά, προσχηματικά και ψηφοθηρικά. Εννοείται ότι δεν μέμφομαι τους ξένους. Ιστορικά οι ξενικές επεμβάσεις δεν αντέβαιναν ούτε πάντα, ούτε αναγκαστικά τις θεμιτές ελληνικές επιδιώξεις. Προϋπόθεση όμως γι' αυτές υπήρξε ο δίκαιος αγώνας του ελληνικού λαού. Αηδιάζω και κατηγορώ τις άρχουσες τάξεις της ελληνικής κοινωνίας που για την αδιατάρακτη διαιώνιση των προνομίων τους πρώτα προεξοφλούν και στη συνέχεια επιβάλλουν την ανυπαρξία διάθεσης αντίστασης και αγώνα για το σύνολο των πολιτών της χώρας.    

Δεν αντέδρασαν ούτε στις 5 Οκτωβρίου 2019. Εκείνη τη μέρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη ψήφιζε το Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας του 1990, που είχε επεξεργαστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το άρθρο Ι, παράγραφος 3 παραδίδονται στις Η.Π.Α. όλες οι ελληνικές στρατιωτικές υποδομές. Με την παράγραφο 8 παραχωρείται η ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση ακόμη και στις μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές. Και όλα αυτά υπό καθεστώς ετεροδικίας και φοροαπαλλαγής για τα μέλη της αποικιοκρατικής στρατιωτικής αποστολής.  

Μακάριοι εκείνοι που, έχοντας κάνει τη βολική ανημποριά τους υπερβατική αξίωση, παρηγορούνται με την προσδοκία μιας τιμωρητικής επανόρθωσης στην Άλλη Ζωή. Στους βαθύτερους κύκλους (ζ΄, η΄, θ΄) της Κόλασης του Δάντη τιμωρούνται κατά σειρά οι βίαιοι ενάντια στους άλλους (βουτηγμένοι στο αίμα), οι αποπλανητές (μαστιγωμένοι απ’ τους δαίμονες) και σε μια από τις πιο βαθιές λακκούβες (Αντηνόρα) όσοι πρόδωσαν την πατρίδα.    

* Τα άρθρα του Karl Marx είχαν δημοσιευτεί το 1850 στην εφημερίδα της Κολωνίας Neue Rheinische Zeitung: Organ der Demokratie. Αρκετά αργότερα, μετά το θάνατο του Μαρξ το 1883, ο Friedrich Engels συγκέντρωσε τα δοκίμια και τα εξέδωσε με τη μορφή του γνωστού βιβλίου το 1895. Ο Φρίντριχ Ένγκελς είχε εμπλουτίσει το βιβλίο με μια εισαγωγή που κατατοπίζει ιστορικά τον αναγνώστη, κάνοντας την κατανόηση των αναλύσεων που περιέχει προσιτές στον καθένα. Το έργο επανεκδίδεται μόνιμα και κυκλοφορεί σ’ όλον τον κόσμο. Κλείνω την παράθεση, θυμίζοντας την προτροπή του The Economist: Rulers of the world: read Karl Marx! (May 5th 2018).

** Λούμπεν από την ομόηχη γερμανική λέξη Lumpen: κουρέλι, ράκος και Lump: παλιάνθρωπος, αλήτης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τέλος στα Διλήμματα Σκυλάδικο ≠ Κωλάδικο »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis