05:41  Παρασκευή, 26  Απριλίου  2024 
elendetr

Τέλος στα Διλήμματα

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 06:01
Διαβάστηκε 669 φορές

Επιτέλους μπαίνει ένα τέλος στο αγχωτικό δίλημμα για τις γεμιστές πιπεριές: με κιμά ή χωρίς κιμά. Η πρόταση του περιβόητου Τούρκου σεφ Burak Özdemir δίνει την οριστική απάντηση: γεμιστές πιπεριές με ψητό αρνί. (video) Οι Καλύτερες Γεμιστές Ever! Ένας πρωτοποριακός συνδυασμός για δύο από τις δημοφιλέστερες συνταγές.

Η προνοητικότητα μάλιστα της παρασκευής του φαγητού από τον Burak Özdemir εξασφαλίζει και το προκαταβολικό κάψιμο των θερμίδων του προκλητικά - στα όρια της διαστροφής - πλούσιου γεύματος. Η σούβλα γυρίζει με τη χρήση στατικού ποδήλατου. Και το ποδήλατο - στατικό ή όχι - καίει πολλές θερμίδες. Εκτός όμως από την προαπαιτούμενη φυσική άσκηση, η γαστριμαργική πανδαισία δοκιμάζει και την εγκράτειά μας: δόσις ολίγη τε φίλη τε. (Οδύσσεια ξ’ 57)

Η μαγειρική κυρίες και κύριοι δεν έχει αδιέξοδα και δείχνει το δρόμο. Κάποιοι επιμένουν στην (ανύπαρκτη) διπλωματία των λαών. Εμείς ας εφαρμόσουμε τον (υπαρκτό) διατροφικό διεθνισμό. 

Δυσκολίες, κρίσεις και πανδημίες θα υπάρχουν πάντα. Οι σύντομες καθημερινές απολαύσεις δημιουργούν την απαραίτητη απόσταση και την ευεξία και προσθέτουν στην καρτερικότητα που απαιτείται για να τις αντιμετωπίσουμε. Ένας νοήμων άνθρωπος, δηλαδή ένας άνθρωπος συμφιλιωμένος με την αναπάντεχη φύση της ζωής, γνωρίζει και μπορεί να τα εφαρμόζει αυτά, κρατώντας τα αναγκαία μέτρα. Οι λέξεις μέτρο και μοίρα είναι συγγενικές. Στο τέλος όλα καταλήγουν σε μια αδιάκοπη άσκηση αυτογνωσίας. 

Δείτε το σύντομο video της παρασκευής του ιδιαίτερου αυτού φαγητού. Άλλωστε σε σύντομο διάστημα - περίπου σ' ένα μήνα έχουμε Μάρτιο -  θα μπορούμε να το προσπαθήσουμε και μάλιστα με ήσυχη γυμναστική και πνευματική συνείδηση, αν το θεωρήσουμε και το παρουσιάσουμε σαν συνδυασμό απαιτητικών ασκήσεων. Και τι φανταστικός καρσιλαμάς (αντικρυστός) συνοδεύει. Και αναφερόμενος στον εαυτό μου, βιώνω άλλη μια φορά την απίστευτη ψυχεγερτική δύναμη της αυθεντικής μουσικής, της πνευματικότερης απ' όλες τις τέχνες. Εννοείται πάντα, όπως συμβαίνει στον καθένα, σε συνάρτηση με τις γονιδιακές προδιαγραφές, την κυτταρική μνήμη και τις παιδικές αναμνήσεις.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βιβλιοφιλία & Μακροζωία Ακολασία και Ακόλαστοι »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis