05:18  Τετάρτη, 24  Απριλίου  2024 
elendetr

λ μ α τ

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 14:47
Διαβάστηκε 8002 φορές
λ μ α τ George Grosz,1926

Η πραγματική και σκληρή τιμωρία για τους ανθρώπους της Λούμπεν Μεγαλοαστικής Τάξης1 έρχεται πρωτίστως από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Σύμφωνα με το αμερικανικό The Family Firm Institute μόνο ένα 30% των οικογενειακών επιχειρήσεων επιβιώνει της δεύτερης γενιάς και μόλις ένα 12% κατορθώνει να διασωθεί από τους κληρονόμους της τρίτης γενιάς.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα μελών της εγχώριας κοινωνικής τάξης θεωρώ τον Π Ψυχάρη, όπως εμφανίστηκε κατά την ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και των Ιδιοκτητριών Εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα Τραπεζικά Ιδρύματα της Χώρας. Και επίσης τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο και την χαρακτηριστική για μέλος αυτής της ομάδας συμπεριφορά του κατά την τέλεση της εγκληματικής πράξης του, όπως και αμέσως μετά από αυτήν. Παρόμοιας ποιότητας μπορεί να θεωρηθεί και ο Γ Κύρτσος, ο οποίος πρόσφατα ομολόγησε ότι κατέφυγε στην Ευρωβουλή, λόγω του μισθού, επειδή απέτυχε οικονομικά. Τα άτομα αυτά κατευθύνουν επιχειρήσεις, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και νομοθετούν. 

Παραπομπές:  

1. λ μ α τ: Αρκτικόλεξο που σημαίνει Λούμπεν2 Μεγαλοαστική Τάξη. Πρόκειται για νεολογισμό που εισήγαγε η 17 Νοέμβρη το 1986. Έγραφαν τότε οι συντάκτες της προκήρυξης, δίνοντας τον ορισμό: Αυτήν την τάξη των μεγάλων καπιταλιστών, που απέτυχαν σαν άτομα επιχειρηματίες αφού οι επιχειρήσεις τους χρεωκόπησαν κι είναι υπερχρεωμένες. Απέτυχαν σαν σύνολο, σαν καπιταλιστική-τάξη ν' αναπτύξουν αυτοδύναμα, ισόρροπα με μια σχετική αυτονομία τη χώρα. Που υπερπλούτισαν με απάτες και κομπίνες, κλέβοντας και λεηλατώντας τη χώρα και τους εργαζόμενους, και έβγαλαν τα κεφάλαια τους στο εξωτερικό. Που είδαν τη χώρα σαν απλή αποικία με ευκαιρίες για εύκολο, γρήγορο, παρασιτικό πλουτισμό τους, σε βάρος των συμφερόντων της δένοντας τη τύχη τους με το ξένο κεφαλαίο και υποτάσσοντας τα συμφέροντα τους στα δικά του ονομάζουμε λούμπεν μεγαλοαστική τάξη (λματ) και τον αντίστοιχο κοινωνικό σχηματισμό στον οποίο άρχει, καπιταλισμό μπανανίας. Η κύρια μορφή της δραστηριότητας αυτής της τάξης είναι ο πλουτισμός κι η καπιταλιστική εκμετάλλευση με παραβίαση του αστικού νόμου, δηλ. απάτες σε συνεργασία και υπό το ξένο κεφάλαιο σε βάρος της χώρας. Σε αντίθεση με την καπιταλιστική τάξη των ανεπτυγμένων δυτικών χωρών, όπου η κύρια μορφή της δραστηριότητας της είναι η κλασσική καπιταλιστική εκμετάλλευση κι αυτοδύναμη συσσώρευση μέσα στη χώρα, χωρίς να καταφεύγει, παρά μόνο δευτερευόντως και σαν εξαίρεση, σε κραυγαλέες παραβιάσεις του νόμου, σε απάτες . Πηγή: SLANG.gr

2. Λούμπεν: Από τη γερμανική λέξη (der) Lumpen που δηλώνει το κουρέλι. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει το πιο εξαθλιωμένο τμήμα της εργατικής τάξης, που σύμφωνα με τη μαρξιστική θεωρία, στερείται ταξικής συνείδησης. Θεωρείται γνωστός ο γερμανικός πολιτικός όρος Lumpenproletariat. Κατ’ επέκταση για κάθε κοινωνικά εξαθλιωμένο στοιχείο. Στην παρούσα περίπτωση χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ακραία κοινωνική ασυνειδησία και την προκλητική ιταμότητα των προαναφερθέντων τύπων συνελλήνων.

Στην επικεφαλίδα το έργο Drinnen und Draußen (Μέσα και Έξω) από το 1926, του Γερμανού Ζωγράφου George Grosz, 1893-1959. G Grosz υπήρξε ένας από τους οξύτερους επικριτές της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Στο έργο του θεματοποίησε τις αβυσσαλέες διαφορές μεταξύ πλουσίων και φτωχών κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Έχει μια σημειολογική αξία να αναφερθεί ότι σήμερα ο συγκεκριμένος πίνακας αποτελεί Logo του Γερμανικού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών (Bundesministerium für Arbeit und Soziales)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καταστροφολογία περί εθελούσιας έξοδου »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis