01:00  Πέμπτη, 2  Μαϊου  2024 
elendetr

Σιωπηλή & Αθέατη Αναγέννηση.

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 10:56
Διαβάστηκε 505 φορές
Σιωπηλή & Αθέατη Αναγέννηση. Val d'Orcia, Tuscany, Italy.

Οι άνθρωποι που μ’ αγαπήσανε θα φύγουν. Κι η φύση θα ξαναγεννιέται κάθε χρόνο.

Κι εγώ θα φύγω. Αλλά θα μείνουν τα πουλιά να κελαηδούν, θα μείνει ο κήπος μου με τα πράσινα δέντρα του και το πηγάδι.

Τι θλιβερή όψη που έχει ο μουσκεμένος κήπος τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά, πριν την ανατολή: Το ξεθωριασμένο γρασίδι, Το άδειο μονοπάτι. Το βρεγμένο τραπέζι. Οι αναποδογυρισμένες καρέκλες. Τα πεσμένα φύλλα. Δεν υπάρχει ψυχή τριγύρω. Ήσυχη, δύσκολη και όμορφη ώρα.  

Το κυπαρίσσι στέκει μόνο του δίπλα στο εκκλησάκι της αυλής. Αγέρωχο και σιωπηλό σαν δακρυσμένο μέσα στην πρωινή ομίχλη. Παρακολουθεί στο ρυθμό του δικού του χρόνου την αθέατη αναγέννηση που ετοιμάζεται υπόγεια. Ποιοι έχουν κυπαρίσσια* στον κήπο τους;

Πολλά απογεύματα ο ουρανός θα ’ναι γαλάζιος και ήρεμος και οι καμπάνες θα σημαίνουν όπως σημαίνουν ακριβώς τούτο το απόγευμα.

Οι άνθρωποι που μ’ αγαπήσανε θα έχουν φύγει. Κι εγώ θα έχω φύγει. Όμως το πνεύμα μου, νοσταλγικό, θα γυρίζει πάντα στις σκιερές γωνιές του κήπου μου που θα ξαναγεννιέται.

*Πολύ σπάνια μερικοί βάζουν κυπαρίσσια στους κήπους τους. Οι περισσότεροι βλέπουν στα αειθαλή και πολύτιμα αυτά δέντρα μόνο τον πένθιμο συμβολισμό του κάτω κόσμου. Δεν ξέρουν ότι τα κυπαρίσσια συμβολίζουν και τη μακροβιότητα. Σε ορισμένους πολιτισμούς, όπως τον περσικό, και την ομορφιά.    

 #Rebirth #Loneliness #tranquility

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis