13:35  Σάββατο, 20  Απριλίου  2024 
elendetr

Η Ωραία Ατμόσφαιρα.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 19:34
Διαβάστηκε 4056 φορές
Η Ωραία Ατμόσφαιρα. Μπόστ, η ρακένδυτος αλλά ένδοξος Ελλάς, ο υιός της Πειναλέων και η θυγάτηρ της Ανεργίτσα.

Τι είναι αισχρό, αν ο δράστης δεν το πιστεύει.

Critias, Sisyphus, fr. 19 Snell, 1 Nauck.

Κινείσαι στα όρια της εμπάθειας1 μου είχε πεί κάποιος φίλος, όταν πριν τρία χρόνια σε μια ανάρτηση (Ο Παπατζής,29 Αύγουστου 2015) αναφερόμενος στον Α Τσίπρα έγραφα: Ακόμη και οι πιο σκληροτράχηλοι ρεαλιστές, όπως και οι πιο πανούργοι τακτικιστές δεν αποφεύγουν τελικά τη συντριβή κάτω από το βάρος του υπαρξιακού άγχους.

Πιστεύω ότι η στιγμή αυτή έφτασε για τον Α Τσίπρα και την ομάδα του το αργότερο προχτές. Αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, η πρωτάκουστη έκκλησή του να μη ρίξουν την Κυβέρνηση!

Η έκπληξη, η οργή και η αμηχανία των στελεχών του στενού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού, με αφορμή την παραίτηση του Ν Κοτζιά, έφεραν στην επιφάνεια και κάποια άλλα χαρακτηριστικά του μηχανισμού. Και πρώτα την ένδεια ενός συστήματος εξουσίας που αδυνατεί να βρει αξιόπιστο διπλωματικό αντικαταστάτη για την όντως απαιτητική θέση του Υπουργού των Εξωτερικών, που δεν θα ασκεί πολιτική κότας.

Από την άλλη μεριά είναι απόλυτα κατανοητή η άρνηση ευκαιριακών αξιωματούχων να δεχτούν την ευθιξία κάποιου που τα βροντάει, επειδή κατηγορήθηκε ως χρηματοδοτούμενος του ύπατου κερδοσκόπου. Δεν αποκλείεται το μυστικό όνειρο και η κρυφή ελπίδα των νεόκοπων αυτών να είναι το να συμπεριληφθούν κι αυτοί οι ίδιοι στις μισθοδοτικές καταστάσεις του G Soros.

Εκτός των προηγουμένων δεν αποκλείεται βέβαια ο Ν Κοτζιάς να υπήρξε ένα είδος Ιφιγένειας στην πορεία προς τη Μόσχα, όπως ο Γ Βαρουφάκης στην πορεία προς το Βερολίνο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας2, όπως επίσης και το ότι η πορεία ως τις εκλογές και κυρίως το προδιαγραφόμενο αποτέλεσμά τους, θα έχουν μια ιδιαίτερη ψυχαγωγική αξία. Οι ανεκδιήγητοι και μοιραίοι αυτοί τύποι είναι ικανοί να ηττηθούν ακόμη και από αυτήν την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παραπομπές:

1 Όταν αργότερα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος υπήρξε λάθος και ακόμη ότι θα μπορούσε κάποιος να τους κατηγορήσει ως ψεύτες, αλλά όχι ως διεφθαρμένους, ο συμπαθής φίλος συμφώνησε σιωπηρά ότι δεν ήμουν υπερβολικός.

2 Something is rotten in the state of Denmark. William Shakespeare, Hamlet, Act 1, Scene 4.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το Χρώμα του Χρήματος Το Χάσμα »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis