03:31  Παρασκευή, 19  Απριλίου  2024 
elendetr

Λιπαντικό στους Τροχούς της Ιστορίας.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 10:40
Διαβάστηκε 560 φορές

Το θλιβερό video – απόσπασμα με την ομιλία του απελπισμένου Volodymyr Zelenskiy είναι αποκαλυπτικό των σκληρών νόμων που διέπουν τον κόσμο της διπλωματίας. Ενός κόσμου που οι άνθρωποι, όπως εσείς κι εγώ, δεν είμαστε παρά το λιπαντικό στους Τροχούς της Ιστορίας.

Σήμερα επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ο Egon Bahr, ο Αρχιτέκτονας της Ostpolitik του Willy Brandt που 91 ετών τότε στα τέλη του 2013 παραδέχονταν ψυχρά ότι: Η διεθνής πολιτική δεν αφορά ποτέ τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η διεθνής πολιτική ενδιαφέρεται μόνο για τα κρατικά συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας διδάσκεται μ’ έναν ιδιαίτερα πικρό τρόπο τον Χρυσό και Άγραφο Κανόνα της Χαρτοπαιξίας που συνοψίζει τους νόμους της ζωής και ισχύει απαρέγκλιτα και στην πολιτική. Όταν κάθεσαι σ’ ένα τραπέζι να παίξεις πρέπει σύντομα να καταλάβεις πιο είναι το κορόιδο που θα πληρώσει. Αν δεν το καταλάβεις γρήγορα, σημαίνει ότι το κορόιδο είσαι εσύ. Πρέπει να εγκαταλείψεις άμεσα.

Κατά τα λοιπά και πέρα από τους θεατρινισμούς μέσα στην τραγική πραγματικότητα του πολέμου ισχύει μέχρι κεραίας το δόγμα του Πατέρα του σύγχρονου κρατικού συστήματος. Ο Ρισελιέ έλεγε: Ο άνθρωπος είναι αθάνατος, η σωτηρία του βρίσκεται στον άλλο κόσμο. Το κράτος δεν έχει αυτό το στοιχείο αθανασίας, η σωτηρία του είναι ή τώρα ή ποτέ.

Όταν το 1642 είχε πεθάνει ο Καρδινάλιος Ρισελιέ ο Πάπας Ουρβανός ο 8ος είχε σχολιάσει: Αν υπάρχει Θεός, ο Ρισελιέ θα έχει να δώσει λόγο για πολλά πράγματα. Αν όχι, τότε πέρασε μια πολύ πετυχημένη ζωή.

#Ukraine #EU #Russia #RussiaUkraineConflict #Ρωσία #Ουκρανια #Ζελενσκι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis