14:00  Παρασκευή, 29  Μαρτίου  2024 
elendetr

Το Ξυράφι του Όκαμ και Ο Nordstream.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 15:31
Διαβάστηκε 581 φορές
Το Ξυράφι του Όκαμ και Ο Nordstream. Radosław "Radek" Sikorski is a Polish politician and journalist who is a Member of European Parliament. He was Marshal of the Sejm and Minister of Foreign Affairs.

Το Ξυράφι του Όκαμ (Occam's Razor) είναι επιστημονική αρχή, την οποία είχαν διατυπώσει πρώτοι οι πυθαγόρειοι τον 6ο αιώνα π.Χ. Στο Μεσαίωνα, τον 14ο αιώνα, είχε επαναδιατυπωθεί από τον Άγγλο σχολαστικό φιλόσοφο και φραγκισκανό μοναχό Γουλιέλμο του Όκαμ.

Η αρχή αυτή, που αποτελεί τη βάση της μεθοδολογικής απαγωγής και αποκαλείται επίσης αρχή της οικονομίας, λέει στην απλούστερη διατύπωσή της: Κανείς δεν θα πρέπει να προβαίνει σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες.

Μια άλλη αρχή, που μαζί με την έννοια του δίκαιου του ισχυρότερου, αποτελούν την πεμπτουσία της Real Politik, και αν δεν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε δεν υπάρχει άλλη πολιτική εκτός της Real Politik, λέει πως: Δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί. Υπάρχουν συμφέροντα.

Έναν εφαρμοσμένο συνδυασμό των προηγούμενων σε σχέση με τις καταστροφές στους αγωγούς Νορντ Στριμ, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σύντομο video που επισυνάπτεται.

Αν τώρα αυτά σας φαίνονται πολύ απλοϊκά ή επιφανειακά, υπάρχουν και πιο εμβριθείς αναλύσεις που λένε πως τελικά μάλλον οι Κινέζοι ανατίναξαν τον Nord stream 1 & 2 για να πουλήσουν περισσότερες ηλεκτρικές κουβέρτες στην Ευρώπη*.

(*Αυτό με τους Κινέζους είναι tweet του χρήστη Nosferatu.)

 #NordStream2 #Nordstream

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis