19:49  Πέμπτη, 28  Μαρτίου  2024 
elendetr

Η Τύχη Κοινή και Το Μέλλον Αόρατο.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 17:38
Διαβάστηκε 545 φορές

Σε μια εριστική και σχετικά σύντομη ομιλία στη Βαρσοβία ο Πρόεδρος Joe Biden επιβεβαίωσε τη συνεχή υποστήριξη της Αμερικής και του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία μετά από σχεδόν ένα χρόνο πολέμου εναντίον των δυνάμεων της Ρωσίας. Ο κ. Biden δήλωσε ότι "η Ουκρανία δεν θα αποτελέσει ποτέ νίκη για τη Ρωσία", καθώς υποσχέθηκε "περισσότερες κυρώσεις κατά του καθεστώτος του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν".

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Vladimir Putin σε μια εκτενή και ασυνήθιστη ομιλία του για την κατάσταση του ρωσικού κράτους στο κοινοβούλιο της χώρας του, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναστείλει τη συμμετοχή της σε νέα START, την τελευταία συνθήκη μείωσης πυρηνικών όπλων με την Αμερική.

Ο Ray Dalio της Bridgewater Associates σε συνέντευξή του στο Der Spiegel* στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού είχε επισημάνει: Οι ΗΠΑ βρίσκονται λίγο πριν από έναν πόλεμο με την Κίνα και τη Ρωσία. (*Der Spiegel Nr. 24/11.6.2022, s. 62-63.) Το φόβο αυτόν τον εκφράζουν πλέον και άλλοι Αμερικανοί, όπως φαίνεται στο video που επισυνάπτεται.

Η Κίνα από την πλευρά της δείχνει πως δεν θα επιτρέψει την ταπείνωση της Ρωσίας. Ο Wang Yi, πρώην  υπουργός εξωτερικών της Κίνας και μέλος του πολιτικού γραφείου, σε συνάντησή του με τον γραμματέα του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Nikolai Patrushev συμφώνησαν σε "κοινή απόκρουση κάθε απόπειρας μονομερούς εκφοβισμού".

Στοχαστές με αδιαμφισβήτητο κύρος, όπως ο Γερμανός φιλόσοφος Jürgen Habermas, φοβούμενοι την έκρηξη μιας γενικευμένης σύγκρουσης που θα έπαιρνε τις διαστάσεις ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, τάσσονται ανοιχτά υπέρ των διαπραγματεύσεων με τον Πρόεδρο Vladimir Putin. 

Στις θέσεις των George H.W. Bush και Helmut Schmidt, που σήμερα θα χαρακτηρίζονταν ακραία φιλορωσικές, αναφέρθηκα σε προηγούμενες αναρτήσεις. 

Στο μεταξύ λίγο πριν ο Economist:  Vladimir Putin, Russia’s president, suggested that Xi Jinping, China’s leader, had agreed to visit Moscow and hailed “new frontiers” in relations between the two countries. On Wednesday Mr Putin met Wang Yi, China’s top diplomat, laying the ground for Mr Xi’s trip. Jens Stoltenberg, NATO’s chief, said the alliance believes that China may be planning to supply Russia with weapons in Ukraine. Mr Stoltenberg urged China, which has previously denied such claims, to desist.

#Ukraine #UkraineRussianWar #China

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1848. Κυριακή, 21 Μαΐου 2023. »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis