13:11  Δευτέρα, 29  Απριλίου  2024 
elendetr

Nakba Χ.

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 06:00
Διαβάστηκε 620 φορές
Nakba Χ. Injured people are being taken to Al-Shifa Hospital following strike on al-Ahli hospital in Gaza City, Gaza on Oct. 17. Photo: Ali Jadallah/Anadolu via Getty Images.

Η ποιότητα και το ανάστημα των ατόμων και των συλλογικοτήτων μετριέται στον τρόπο που συμπεριφέρονται σ΄ οποιονδήποτε και οτιδήποτε βρίσκεται στο έλεός τους.

Η χτεσινή επίθεση στο Al-Ahli Hospital στη Γάζα με τους νεκρούς, ανάλογα με την πηγή, να υπολογίζονται μεταξύ 300 και 500 – την οποία ωστόσο αρνείται σθεναρά το Ισραήλ - μπορεί να σημαίνει την υπέρβαση ενός ορίου από το οποίο δύσκολα ή ίσως και να μην υπάρχει επιστροφή. Οι δημοσιογράφοι του BBC και MSNBC που βρίσκονται στην περιοχή και έχουν εικόνα της έκτασης του πλήγματος θεωρούν ως πιθανότερο υπεύθυνες τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ.   

Ο Πρόεδρος Mahmoud Abbas ακύρωσε τη συνάντησή του με τον J. Biden. Η Μαύρη Σημαία* υψώθηκε στο Τέμενος Razavi στη Mashhad της επαρχίας Khorasan στο Ιράν. Το Τέμενος Imam Reza είναι το μεγαλύτερο του Ιράν. (*Η Μαύρη Σημαία δηλώνει Jihad.)

Το σιωνιστικό όραμα του David Ben-Gurion καταστράφηκε το 1967. Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός ισραηλινός ιστορικός Tom Segev. 

Ο Ben-Gurion ήθελε ένα κράτος με εβραϊκή πληθυσμιακή πλειοψηφία. Αυτός ήταν ο λόγος που το 1948 άφησε έξω από τα σχέδια του τη την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών οι περιοχές αυτές έπρεπε να επιστραφούν αμέσως. Αυτό υπήρξε το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία του Ισραήλ, υποστηρίζει ο Segev. Ο εποικισμός αυτών των εδαφών απειλεί την εβραϊκή πλειοψηφία στη χώρα. 

Ο Ben-Gurion έλεγε ήδη από το 1919 πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει ειρήνη με τους Άραβες, αφού θα έπρεπε να επιβάλουν την παρουσία τους στην περιοχή. Μ’ άλλα λόγια η σύγκρουση δεν μπορεί να τερματιστεί. Το πολύ πολύ να καταστεί διαχειρίσιμη.

Σύμφωνα με τον Tom Segev* αυτήν την άποψη του Ben-Gurion την υιοθετούν σήμερα πολλοί Ισραηλινοί. (*Συνέντευξη του Tom Segev στο Der Spiegel, Nr. 16/ 15.4.2023, s. 84 – 86.)

Όσο αφορά την περιβόητη Zahal, όπως ονομάζονται οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, υπενθυμίζω ότι δύο φορές υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση από τη Σιιτική Hizbullah του Σεΐχη Hassan Nasrallah. Το 2000 μεταξύ Meriayoun και Bint Jbeil στο Νότιο Λίβανο με Πρωθυπουργό τότε τον Ehud Barak. Και το 2006 με Πρωθυπουργό τότε τον Benjamin Netanjahu με κεντρικό θέατρο των επιχειρήσεων πάλι το Bint Jbeil που απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από τα Βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Σε μια επιστολή της η Ricarda Meltzer – Schwerin, μητέρα του Tom Segev, έγραφε μετά τον πόλεμο: Οι Άραβες δεν έγιναν συμπαθέστεροι, οι Άγγλοι δεν έγιναν εξυπνότεροι και οι Εβραίοι προσπαθούν τώρα να γίνουν το ίδιο καλοί φασίστες όπως οι gojim.

Με τον όρο gojim – πληθυντικός του goy – χαρακτηρίζονται όσοι δεν είναι Εβραίοι.

#GazaAttack #Israel 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα Τρία Γένη των Ανθρώπων.
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis