20:08  Δευτέρα, 29  Απριλίου  2024 
elendetr

Εμβόλιο κατά του Κορονοϊού

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 11:51
Διαβάστηκε 2018 φορές
Εμβόλιο κατά του Κορονοϊού Clinical trials of COVID-19 vaccine in Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology.

Putin says Russia has approved world's first coronavirus vaccine for use. Putin says his own daughter has been vaccinated with new coronavirus vaccine.

(The Spectator Index, The Independent, Associated Press)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο.Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι μία από τις κόρες του έχει ήδη εμβολιαστεί και παρουσίασε βελτίωση. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε απο το Gamaleya Institute of Epidemiology and Microbiology της Μόσχας. Η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της χώρας,Tatyana Golikova, ανακοίνωσε ότι από τον Αύγουστο θα αρχίσει ο εμβολιασμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η Μόσχα, που επιθυμεί μια επανάληψη του επιστημονικού θριάμβου, όπως με τον Sputnik το 1957, είχε αρχίσει τις δοκιμές του εμβολίου πριν δύο μήνες. Ο Kirill Dmitriev, επικεφαλής του Russia Direct Investment Fund, που κάλυψε τον κύριο όγκο της χρηματοδότησης των ερευνών, υποστηρίζει ότι σε μερικές ημέρες ολοκληρώνεται το τρίτο στάδιο των δοκιμών, στο οποίο μετέχουν χιλιάδες άτομα, οπότε και αναμένεται και οριστική έγκριση του φαρμάκου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις οι μαζικοί εμβολιασμοί προγραμματίζονται για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο θα ονομαστεί 'Sputnik'.

Ωστόσο ο Καθηγητής Lawrence Gostin, ειδικός στο Δίκαιο της Υγείας στο Georgetown University, εκφράζει τις αμφιβολίες του για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου: “I’m worried that Russia is cutting corners so that the vaccine that will come out may be not just ineffective, but also unsafe,”  “It doesn’t work that way. ... Trials come first. That’s really important.”

Ωστόσο παρά τις όποιες ενστάσεις και σύμφωνα με τη βρετανική ενημερωτική πλατφόρμα The Spectator Index, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ήδη είκοσι χώρες έχουν παραγγείλει μέχρι στιγμής πάνω απο ένα δισεκατομμύριο δόσεις του φαρμάκου. Στο μεταξύ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν θετικά.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ασφαλέστερη Άθληση Σύγκρουση ή Ατύχημα »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis