20:50  Δευτέρα, 20  Μαϊου  2024 
elendetr

annus horribilis

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 11:55
Διαβάστηκε 2335 φορές

Η λατινική φράση "annus horribilis" σημαίνει "φρικτό έτος" (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζεται μόνο στις 365 ημέρες της ημερολογιακής χρονιάς) 

Στα 4 λέπτα του video που επισυνάπτεται ο Ελβετός Cee-Roo συνοψίζει τα στιγμιότυπα μιας χρονιάς γεμάτης με πόνο, συγκινήσεις, απώλειες και συγκλονιστικά γεγονότα.

Οι περισσότεροι, εκτός από εκείνους που το περιορίζουν στην οικονομική του διάσταση και το βλέπουν σαν ευκαιρία, θα συμφωνούσαν πως το 2020 ανακεφαλαιώνει τα σημαντικότερα γεγονότα μιας τελικά αναπόφευκτης περιόδου - μεταίχμιο που θα θέλαμε είτε να είχαμε αποφύγει, είτε να τη βιώναμε λιγότερο δραματικά.

Και ενώ το παρελθόν αργεί και το μέλλον καθυστερεί, οι μεταξύ μας διαφορές, κυρίως ανάμεσα στους νεότερους και στους παλιότερους*, θα αποσαφηνίζονται με την απαραίτητη δόση συγκρουσιακής αγωνίας. Η σπουδαιότερη από αυτές τις διαφορές θα είναι πάντα ότι οι νεότεροι δεν θα τολμούν να κοιταχτούν στον καθρέφτη της συνείδησης, όταν θα χρειαστεί να κλίνουν προς τη μεριά της αδικίας· οι παλιότεροι έχουν κοιταχτεί ήδη. Αυτός είναι και ο λόγος της βασανιστικής καθυστέρησης στην εναλλαγή, βασικό προαπαιτούμενο της οποίας είναι να επιβιώσουμε. Έστω και για να προλάβουμε την επόμενη φάση. Όχι μόνο εμείς! Και οι γύρω μας! Προσοχή!

Το βίντεο που έχουν ήδη παρακολουθήσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο αναφέρεται στην πανδημία του κορωναϊού, τις αμερικανικές εκλογές, την πολύνεκρη έκρηξη στον Λίβανο, την υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ, τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, τις καταστροφικές φωτιές στον πλανήτη, τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, τους έρημους δρόμους, τις μάχες στα νοσοκομεία, την απόγνωση γιατρών και νοσηλευτών και τόσα άλλα γεγονότα που συγκλόνισαν το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

Ακόμη και έτσι Καλές Γιορτές, Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος Με Όλους Όρθιους!

* Ο διαχωρισμός σε νεότερους και παλιότερους δεν είναι αναγκαστικά βιολογικός.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εμβολιαστικό Πανδαιμόνιο Δίλημμα & Πεπρωμένο »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis