21:38  Δευτέρα, 20  Μαϊου  2024 
elendetr

Εμβολιαστικό Πανδαιμόνιο

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 13:42
Διαβάστηκε 2275 φορές

Είτε πρόκειται για τεράστια λογιστική αστοχία στις παραγγελίες των εμβολίων, είτε για σιωπηλή ανασκευή των εκτιμήσεων για την πραγματική χρησιμότητα του φαρμάκου, τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα σε επίπεδο κορυφαίων επιτελών σε ευρωπαϊκούς θεσμούς αποτελούν το σπουδαιότερο λίπασμα για το βιότοπο που αναπτύσσεται η δυστοπική συνωμοσιολογία. Ειδικά όταν άλλοι υπεύθυνοι προειδοποιούν για το επόμενο τρίτο και ίσως χειρότερο κύμα. 

Πιο συγκεκριμένα: Η Biontech πρότεινε στην Ε.Ε. 400-500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της. Οι Βρυξέλες παρήγγειλαν 200 εκ. δόσεις με πρόβλεψη (option) για άλλες 100 εκ. δόσεις. H Moderna  πρότεινε στην Ε.Ε. μέχρι 300 εκ. δόσεις. Οι Βρυξέλες παρήγγειλαν μόνο 80 εκ. δόσεις με πρόβλεψη για άλλες 80 εκ. δόσεις.

Όσον αφορά τις παρενέργειες του φαρμάκου των Biontech και Pfizer, σύμφωνα με δημοσίευση του New England Journal of Medicine, αυτές περιορίζονται κυρίως στην εκδήλωση κόπωσης, πονοκέφαλου και ερεθισμούς με πόνους στο σημείο του εμβολιασμού. Το φάρμακο δοκιμάστηκε σε 44.820 άτομα των δύο φύλων σ' όλο το ηλικιακό εύρος, το διάστημα από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2020. Ως συνηθέστερο σύμπτωμα και ανάλογα με την ηλικία των ατόμων καταγράφηκε ο πόνος στο σημείο του εμβολιασμού σε ποσοστά από 66% έως 83% και ο ερεθισμός στο 5% έως το 7%. Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί και υποστηρίζουν ότι οι πανενέργειες είναι οι συνήθεις για εμβολιασμούς.

Οι ενδεικτικές τιμές των διαφόρων εμβολίων παρουσιάζονται στην εικόνα της επικεφαλίδας και έχουν ανακοινωθεί με επιφυλάξεις ως προς τη διαμόρφωση του τελικού κόστους.      

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « John le Carre annus horribilis »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis