22:54  Δευτέρα, 20  Μαϊου  2024 
elendetr

Συνελήφθησαν οι δράστες του ξυλοδαρμού στο Μετρό

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 03:29
Διαβάστηκε 2215 φορές
Συνελήφθησαν οι δράστες του ξυλοδαρμού στο Μετρό Μετρό,13 Ιανουαρίου 2021.

Στην Ασφάλεια, οδηγήθηκαν δύο ανήλικοι με την κατηγορία του άγριου ξυλοδαρμού σταθμάρχη του Μετρό, στον σταθμό της Ομόνοιας  Πρόκειται για δύο αδέλφια, 15 και 17 ετών, που εντοπίστηκαν στο Περιστέρι και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Παράλληλα, συνελήφθη και αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διευκόλυνε τη διαφυγή των δύο ανηλίκων και τους βοήθησε να κρυφτούν. Στη σύλληψή τους, βοήθησε και το υλικό από τις κάμερες γύρω από την περιοχή.

Χτές το βράδυ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ανηλίκων, αφού σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων. Για το θέμα ήδη είχε παρέμβει ο εισαγγελέας ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε  χαρακτηρίσει τους δύο δράστες "κτήνη".

Ο άτυχος υπάλληλος δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση δύο  νεαρών όταν τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια τους από το κάθισμα. Οι νεαροί αρχικά του επιτέθηκαν φραστικά  και όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα και τον χτύπησαν με κλωτσιές. Όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του Ερυθρού Σταυρού ο 53-χρονος εργαζόμενος υπέστη κατάγματα: Μου έκαναν εξετάσεις: δύο κατάγματα στη μύτη, ένα κάταγμα στην κάτω γνάθο δεξιά και τρεις ραγισμένους σπονδύλους και μώλωπες και όλα τα υπόλοιπα στο πρόσωποΘυμάμαι ότι φώναζα "φτάνει".

Αν και η παράγραφος 3 του άρθρου 22 του Ποινικού Κώδικα προσδιορίζει πως “το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις”, έχουμε φτάσει στην εποχή που επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση: καλύτερα χωροφύλακες παρά παπάδες. Δηλαδή είναι προτιμότερο να σε κατηγορήσουν ή και να σε συλλάβουν για υπέρβαση των ορίων της άμυνας, παρά να σε πάρουν ο παπάς κι ο νεκροθάφτης. 

Θυμάμαι ένα περιστατικό που πριν μερικά χρόνια είχε προκαλέσει αίσθηση στη γερμανική κοινή γνώμη και είχε μάλιστα δημοσιευτεί εκτενώς και στα μέσα ενημέρωσης. Ήταν βράδυ και ένας μεσήλικας που έκανε τον περίπατό του και θεωρήθηκε εύκολη λεία δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση από τρείς νεαρούς επίδοξους ληστές. Τους έδειξε το μαχαίρι που είχε και τους προειδοποίησε. Υποτίμησαν τον κίνδυνο και επιτέθηκαν. Τραυμάτισε τον έναν θανάσιμα, τον δεύτερο ελαφρύτερα, ο τρίτος διέφυγε προσωρινά. Ο δικαστής αθώωσε τον μεσήλικα με το σκεπτικό ότι αφού τους έδειξε το μαχαίρι και τους προειδοποίησε καλώς έκανε και αμύνθηκε. Είχε δηλώσει μάλιστα ότι: στη Γερμανία κανείς δεν πρέπει να τιμωρείται επειδή προστάτεψε τη ζωή και την ακεραιότητά του.    

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis