21:38  Δευτέρα, 20  Μαϊου  2024 
elendetr

Αυτοί Είναι Κακοί Έλληνες

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 20:02
Διαβάστηκε 1325 φορές
Αυτοί Είναι Κακοί Έλληνες Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, Αθήνα 24.2.2021. Εφημερίδα Έθνος.

 ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα, 24 Φεβρουαρίου 2021.

Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ΚΔ΄ συντακτική πράξη στις 28-5-1968 "περί εξυγιάνσεως της Τακτικής Δικαιοσύνης" είχε ανασταλεί για τρεις ημέρες η ισοβιότητα των δικαστικών λειτουργών. Στις τρεις αυτές ημέρες και με βασιλικό διάταγμα ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου "κατόπιν ερεύνης των περί τούτων στοιχείων", απολύονται όσοι δικαστές "δεν κέκτηνται το απαιτούμενον διά την άσκησιν του λειτουργήματός των ηθικό κύρος" ή όσοι "δεν εμφορούνται υπό υγιών κοινωνικών αρχών". Απολύονται επίσης δικαστές "εάν η καθόλου εν τη κοινωνία ή τω Δικαστικώ Σώματι συμπεριφορά των δεν δύναται να θεωρηθή ως συμβιβαζομένη προς τα καθήκοντα και την αξιοπρέπειαν του λειτουργήματός των, με αποτέλεσμα την μείωσιν του κύρους των μεταξύ των συναδέλφων των και των πολιτών". Σύμφωνα με τα προηγούμενα είχαν κριθεί ως ακατάλληλοι και απολύθηκαν 31 δικαστές. Ανάμεσα τους κάποια από τα επιφανέστερα μέλη του Δικαστικού Σώματος της εποχής: Τούσης, Μαυρομιχάλης, Σαρτζετάκης, Φλώρος, Δελαπόρτας κ.α. Στους παράνομα απολυθέντες απαγορεύτηκε, επίσης παράνομα, και η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.  Όταν ακόμη και η διορισμένη από τη Χούντα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου διαμαρτυρήθηκε στον Παττακό και του εξήγησε ότι η απαγόρευση ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος θα οδηγήσει στη φυσική εξόντωση των απολυθέντων δικαστών πήρε την απάντηση: Αυτοί είναι κακοί Έλληνες. Να πεθάνουν. (Γιάννης Κάτρης, Η Γέννηση του Νεοφασισμού στην Ελλάδα 1960-1974, Παπαζήσης, Αθήνα 1974, Σελ. 397.)

Και ενώ η αντιπαράθεση γίνεται στο πεδίο της ανταλλαγής νομικών επιχειρημάτων, κακεντρεχών ύβρεων και συγκαλυμμένων απειλών κάποια άλλα, σίγουρα σατανικά, μυαλά σκέφτονται ανάποδα. Η εξοντωτική και ανυποχώρητη κυβερνητική μανία κατά της ζωής του Δημήτριου Κουφοντίνα δεν είναι προϊόν εκδικητισμού ή δεν εξυπηρετεί μόνο αυτόν το σκοπό. Ο θάνατος του πολυ-ισοβίτη κρατούμενου μέσα σ' ένα ήδη εκρηκτικό και πολιτικά ακηδεμόνευτο κοινωνικό κλίμα θα μπορούσε να αποτελέσει το φυτίλι που θα πυροδοτούσε ακραίες μορφές λαϊκής αντιβίας. Για συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί αναμφισβήτητες ευκαιρίες: ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Όπως ανέφερα σε μια εκτενή ανάρτηση πριν ένα μήνα*, πέρα από τους επίσημους δημοσιογραφικούς μηχανισμούς προπαγάνδας που πλούτιζαν, λειτουργούσε κι ένας ολόκληρος αφανής κόσμος πληροφοριοδοτών, πολιτικών, αστυνομικών και αξιωματούχων που θησαύριζε από τους πακτωλούς των μυστικών κονδυλίων για την παροχή “κρίσιμων” και “αξιοποιήσιμων” πληροφοριών που θα οδηγούσαν στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Όπως θα αποκαλύπτονταν στη δίκη της 17Ν στα μέσα Δεκεμβρίου του 2003, για εξαγορά πληροφοριών που αφορούσαν το φιάσκο στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ, στις 27 Μαρτίου 1992, είχαν καταβληθεί ένα δισεκατομμύριο δραχμές ή 2.934.702,86 ευρώ της εποχής, σημερινής αξίας 4.930.884,97** ευρώ. Αλλά όπως είπα πιο πάνω, όλα αυτά δεν πρέπει να είναι παρά διεστραμμένα αποκυήματα της φαντασίας ψυχωτικών συνανθρώπων μας. Η πλειοψηφία των φιλήσυχων και καλοκάγαθων πολιτών, που διατηρεί την επαφή με την πραγματικότητα, πρέπει να τα αποστρέφεται και να μην τα πιστεύει.

(* Η 17 Νοέμβρη - Η Αριστερά - Οι Κοινωνικές Συνθήκες, 29.1.2021, Φάκελος Ιστορία). (** FV = PV (1 + i)n = €2934703 * (1 + 0.02)29 = €4,931,830.93)      

Στο μεταξύ στο Βερολίνο η Αστυνομία συνέλαβε εννιά άτομα που είχαν προσπαθήσει να εισβάλουν στο Ελληνικό Προξενείο, διαμαρτυρόμενοι υπέρ του απεργού πείνας και δίψας Δημήτριου Κουφοντίνα:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « δημοσιογράφος είσαι; Σφηκοφωλιά από Κομμουνιστάς »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis