20:44  Δευτέρα, 20  Μαϊου  2024 
elendetr

Σφηκοφωλιά από Κομμουνιστάς

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 07:13
Διαβάστηκε 1281 φορές
Σφηκοφωλιά από Κομμουνιστάς Εφημερίδα Τα Νέα, 2 Μαρτίου 2021.

Στην κηδεία του Dwight Eisenhower στις 30 Μαρτίου 1969 η ελληνική δικτατορία εκπροσωπήθηκε από τον Στ. Παττακό. Μετά την επιστροφή του ο Στ. Παττακός θριαμβολογούσε, ανακοινώνοντας ότι στην Washington είχε “ιδιαίτερη συνομιλία” με τον Πρόεδρο Richard Nixon. Αυτό ήταν ψέμα. Η αμερικανική πρεσβεία, με εντολή του State Department, δεν δίστασε να τον διαψεύσει. Όταν οι δημοσιογράφοι του ανέφεραν τη διάψευση ο Στ. Παττακός είπε: Τι περιμένετε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ; Είναι μια σφηκοφωλιά από κομμουνιστάς…Και οι αμερικανικές εφημερίδες το ίδιο…Και τα περιοδικά τους…Όλοι είναι κομμουνισταί…(Γιάννη Κάτρη, Η Γέννηση του Νεοφασισμού στην Ελλάδα, Παπαζήσης 1974, Σελ. 310-311)

Αν αλλάξουμε το υποκείμενο των δηλώσεων, δηλαδή τον Στ. Παττακό, και υποκαταστήσουμε τον κατηγορηματικό προσδιορισμό, δηλαδή τον όρο κομμουνισταί, με τον όρο τρομοκράτες, πιστεύω ότι θα αποτυπώσουμε με ακρίβεια το πνεύμα των ημερών. (Ως Στέιτ Ντιπάρτμεντ νοούνται οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις, οι διεθνείς οργανισμοί και τα πρόσωπα που διαφωνούν με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα)

Θυμίζω ως σημειολογικά χαρακτηριστικό και νοηματικά επίκαιρο εκείνο που υποστήριζε ο σπουδαίος Ludwig Wittgenstein, 1889-1951, όταν τόνιζε ότι: “The limits of my language means the limits of my world.” (Τα όρια του λόγου μου είναι τα όρια του κόσμου μου).

Κλείνω με μια υπενθύμιση που θα ήταν χρήσιμο και καλό να την πάρουμε πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρά: Τον Αύγουστο του 2019 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κύρωσε στη Βουλή το Μνημόνιο με το Ανώτατο Στρατηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, σύμφωνα με το οποίο οι βάσεις των ΗΠΑ και οι στρατιωτικές τους δυνάμεις μπορούν να δρούν και στο εσωτερικό της χώρας, σε περίπτωση “κρίσεων και εκτάκτων καταστάσεων”. (Δημήτρης Κουφοντίνας, Η Γεωπολιτική της 17Ν, Μονοπάτι 2020, Σελ. 22, Υποσημείωση 10)

Σε συνάρτηση με το προηγούμενο πρέπει να γνωρίζουμε ότι πριν την εκπληκτική δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση της μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα και στον απόηχο των αρχικών μνημονίων, δηλαδή πριν την πανδημική κρίση, υπήρχε ένα ποσοστό πάνω από το 30% που έβλεπε θετικά μια ενδεχόμενη ανασύσταση της 17 Νοέμβρη. Το ποσοστό αυτό, που δεν αποκλείεται να έχει ενισχυθεί, τώρα την επιζητεί. Σύμφωνα με το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής το ρήμα επιζητώ σημαίνει: προσπαθώ, ενεργώ έτσι ώστε να αποκτήσω, να πετύχω ή γενικά να κάνω κτ.· επιδιώκω.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αυτοί Είναι Κακοί Έλληνες Των Ψυχών »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis