07:53  Δευτέρα, 13  Μαϊου  2024 
elendetr

Σε Δεύτερη Ανάγνωση

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 22:36
Διαβάστηκε 1055 φορές
Σε Δεύτερη Ανάγνωση Κυρ. Μητσοτάκης, 7.4.2021.

Η ανώφελη ταραχή στα κοινωνικά δίκτυα όπως και το δηλητήριο της ψυχοφθόρας οργής θα μπορούσαν να αποφευχθούν με μια δεύτερη ανάγνωση της θρασύτατης και προσβλητικής δήλωσης του Πρωθυπουργού ότι: δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν*. Και είναι πάλι η κλασική παιδεία που βοηθάει στην πραγματολογική κατανόηση του περιεχομένου της άποψης του Κυρ. Μητσοτάκη: Δεν μας βλάπτει τόσο η έχθρα σας όσο η φιλία σας που θα ερμηνευόταν σαν τεκμήριο αδυναμίας μας, ενώ το μίσος σας είναι, για τους όσους εξουσιάζομε, απόδειξη της δύναμής μας1.

Τα υπόλοιπα αφορούν περισσότερο τον άθλιο μικρόκοσμο της παραταξιακής καθημερινότητας, παρά την ελληνική πολιτική αυτή καθαυτή που με δευτερεύουσες κομματικές διαφοροποιήσεις παραμένει ταγμένη αταλάντευτα στο δόγμα της βαλκανικής εκδοχής του νεοφιλελευθερισμού.

* Σύμφωνα με τον Δρ. Παναγιώτη Παπανικολάου, Γ.Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ): Απόψε : Νοσοκ. Νίκαιας 7 (επτά) ασθενείς COVID διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 5 από αυτούς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ από 3 μέρες και πάνω. Χθες απεβίωσαν 2 ασθενείς COVID επί μέρες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σε Αττική και πέριξ 113 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, 82 COVID και 31 noncovid.

Παραπομπή:

1. Οὐ γὰρ τοσοῦτον ἡμᾶς βλάπτει ἡ ἔχθρα ὑμῶν ὅσον ἡ φιλία μὲν ἀσθενείας, τὸ δὲ μῖσος δυνάμεως παράδειγμα τοῖς ἀρχομένοις δηλούμενον. Θουκυδίδης, 5.95.1. Ο Διάλογος των Μηλίων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis