23:46  Κυριακή, 12  Μαϊου  2024 
elendetr

Ursula von der Leyen:"Murdering a journalist is a despicable, cowardly act"

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 03:13
Διαβάστηκε 1401 φορές
Ursula von der Leyen:"Murdering a journalist is a despicable, cowardly act" A hearse is seen on the road where Greek journalist George Karaivaz was fatally shot in the Alimos suburb of Athens, Greece, April 9, 2021. REUTERS/Costas Baltas

Νεκρός έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στην οδό Ανίνου στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο δημοσιογράφος είχε μόλις επιστρέψει από τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στον σταθμό Star.  Ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχθηκε τουλάχιστον έξι σφαίρες από αγνώστους. Ένα μηχανάκι με δυο άτομα πέρασε από δίπλα του. Ένας από αυτούς τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 17 κάλυκες. Σύμφωνα με ανώνυμη αστυνομική πηγή που επικαλείται το Reuters:Το χτύπημα χαρακτηρίζεται επαγγελματικό. Η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη. Εκπρόσωποι φορέων και η Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδίκασαν την εγκληματική ενέργεια. Η Ursula von der Leyen τόνισε ότι: Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη.Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου μπορεί να είναι η πιο ιερή από όλες. καραϊβάζ

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». Η κυρία Α. Πελώνη προσέθεσε: «Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια. 

Αργότερα, 12:39 μ.μ. · 10 Απρ 2021,  ακολούθησε και δήλωση του Πρωθυπουργού:  Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

UvL

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σε Δεύτερη Ανάγνωση Ιδού ο Άριστος »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis