17:00  Παρασκευή, 10  Μαϊου  2024 
elendetr

Καταδίκη του Derek Chauvin

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 09:50
Διαβάστηκε 974 φορές
Καταδίκη του Derek Chauvin Derek Chauvin

Το 12μελες σώμα των ενόρκων έκρινε ένοχο τον 45χρονο πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν και για τις τρεις κατηγορίες που δικαζόταν: ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία. Οι ενέργειές του Derek Chauvin είχαν προκαλέσει το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο.Η καταδικαστική ετυμηγορία για δολοφονία σε δεύτερο βαθμό, που εκδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και 40 ετών. Με τον όρο δολοφονία σε δεύτερο βαθμό εννοείται η πράξη που ήταν σκόπιμη, αλλά δεν ήταν προμελετημένη και που επίσης δεν τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής. Η ποινή θα οριστεί από το δικαστήριο σε δύο μήνες.

Σύμφωνα με το TIME, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, που υπήρξε ομόφωνη και χρειάστηκαν μόλις εννέα λεπτά για την έκδοσή της, ακολούθησε εκρηκτική εκδήλωση συναισθημάτων έξω από το δικαστήριο της Μινεάπολης. Η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν θεωρείται ως ιστορική στιγμή για το κίνημα φυλετικής δικαιοσύνης (racial justice movement) σε μια χώρα, όπου οι αστυνομικοί σπάνια κρίνονται ένοχοι για τη δολοφονία πολιτών. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Keith Ellison, επαίνεσε τους παρευρισκόμενους που όχι μόνο έδειξαν θάρρος στις καταθέσεις τους, αλλά και για το παράδειγμα του ανθρωπισμού, όταν ύψωσαν τις φωνές τους στις 25 Μαΐου. George Floyd mattered, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας: He mattered because he was a human being. (Ο Τζορτζ Φλόιντ είχε σημασία. Είχε σημασία γιατί ήταν άνθρωπος.)

Ο Πρόεδρος Joe Biden χαρακτήρισε την καταδικαστική ετυμηγορία ως ένα βήμα μπροστά. Στο video που επισυνάπτεται ο δικαστής Peter Cahill διαβάζει την ετυμηγορία.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sic transit gloria mundi*. αδολεσχία* »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis