22:55  Δευτέρα, 13  Μαϊου  2024 
elendetr

The British covid-19 warning

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 11:13
Διαβάστηκε 1246 φορές

The British covid-19 warning: Despite rapid vaccination, rising case numbers force Boris Johnson to delay reopening. So on June 14th Boris Johnson announced that “stage 4” of the reopening, allowing big events and indoor gatherings of more than six people, would be delayed from June 21st to July 19th. The delta variant is now present in more than 80 countries so far, according to the WHO.

Παρά τους ταχείς ρυθμούς στους εμβολιασμούς στη Βρετανία - 46,6% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις μέχρι τις 19.06.2021 - οι αυξανόμενοι αριθμοί κρουσμάτων, όπου στο 90% έχουν προκληθεί από τη μετάλλαξη Δ', αναγκάζουν τον Μπόρις Τζόνσον να καθυστερήσει τη χαλάρωση των μέτρων. Έτσι, το επίπεδο 4 του ανοίγματος, που θα επέτρεπε εκδηλώσεις μεγαλύτερης κλίμακας και συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους με πάνω από έξι άτομα και είχε αναγγελθεί για τις 21 Ιουνίου, αναβάλλεται έως τις 19 Ιουλίου. Δεν αποκλείεται η χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με την εκδήλωση ενός τέταρτου κύματος (παρακολουθήστε το σχετικό video της Deutsche Welle στο τέλος αυτής της ανάρτησης)  

Την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δ’ στη Μ. Βρετανία επικαλέστηκε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για να δικαιολογήσει την προσεκτική στάση που τηρεί η Γερμανία σε ό,τι αφορά το άνοιγμα στις εναέριες μετακινήσεις. Στη Γερμανία το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων έφτανε στις 20.06.2021 στο 30,5%. Ο πρόεδρος του κρατικού επιδημιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, παρέπεμψε στην κατάσταση που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία ήδη από τον Μάιο, όπου είχαν καταργηθεί τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα, ενώ τότε είχε ήδη εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις το 30% του πληθυσμού. Παράλληλα θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής προστασίας: απόσταση 1,5 μέτρου, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και κανόνες υγιεινής.Ο κ. Βίλερ επεσήμανε ακόμη ότι στην περίπτωση αυτής της μετάλλαξης δεν βοηθά μια δόση, αλλά δύο. 

Τα προηγούμενα με ορίζοντα το φθινόπωρο, οπότε και η ζωή των ανθρώπων θα διαδραματίζεται όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους και ο κίνδυνος για τη μετάδοση του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερος. Η ανάγκη να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός των εμβολιασμών είναι επιτακτική. Υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων έφτανε μέχρι χτες το 29,6%. Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ η μετάλλαξη Δ΄ έχει εξαπλωθεί σε 80 χώρες μέχρι σήμερα.

Delta variant: Is the UK facing a fourth wave of coronavirus infections? | DW News:

#ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ #covidUK #deltavariant #coronavirus #εμβολιασμοί #COVID19Vaccination #DeltaVariant 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis