14:23  Παρασκευή, 10  Μαϊου  2024 
elendetr

Ο Δρόμος της Delta Variant.

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 15:18
Διαβάστηκε 889 φορές
Ο Δρόμος της Delta Variant. Combat medics, from Queen Alexandra's Royal Army Nursing Corps, at a rapid vaccination centre, 10 June 2021.Getty Images.

Το νέο και εξαιρετικά μολυσματικό στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 Δέλτα διασπείρεται γρήγορα στον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά πλέον και για τους πλήρως εμβολιασμένους τη χρήση μάσκας και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας: κοινωνική απομόνωση, αποφυγή συνωστισμού, ατομική υγιεινή. 

Ζούμε ένα déjà vu, μια διάψευση και μια επιβεβαίωση. Το déjà vu (προφέρεται ντεζά βου και στη γαλλική γλώσσα σημαίνει "ήδη ιδωμένο") αφορά τα μέτρα προστασίας. Η διάψευση έχει να κάνει με την πανηγυρική, αλλά πρώιμη όπως αποδεικνύεται, αναγγελία του τέλους της πανδημίας. Ένας συνδυασμός λόγων, κυρίως πολιτικής ανευθυνότητας και οικονομικής δυσπραγίας, επιβεβαιώνουν την άποψη ότι οι απαισιόδοξοι ζουν κοντά στην αλήθεια. 

Αυτά όμως, όπως και η κόπωση, είναι γνωστά. Εκείνο που μάλλον αγνοείται ή δεν έχει συνειδητοποιηθεί αρκετά είναι το πως φτάσαμε - πάλι - στο σημείο να μιλάνε οι περισσότεροι για ένα τέταρτο κύμα. Αν τελικά επαληθευτούν οι όψιμες προειδοποιητικές κραυγές, θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή για τον τρόπο ζωής των δυτικών κυρίως κοινωνιών ή τουλάχιστον ενός σημαντικού μέρους τους. Η επιδημιολογική έρευνα στο video για την προέλευση και το δρόμο της εξάπλωσης της Μετάλλαξης Δέλτα που επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι του BBC είναι διαφωτιστική:

#DeltaVariant #ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ #COVID19 #FouthWave

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « The British covid-19 warning Άγρια Ομορφιά »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis