10:26  Παρασκευή, 10  Μαϊου  2024 
elendetr

Ocean on fire

Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 02:47
Διαβάστηκε 1210 φορές
Ocean on fire Gulf of Mexico. Flames erupt 150 yards from a drilling platform in Mexico’s Yucatan peninsula. Friday, July 2, 2021, 5:15am - 10.45am.

Φωτιά ξέσπασε χτές, 2 Ιουλίου 2021, στην επιφάνεια του ωκεανού στον Κόλπο του Μεξικού εξαιτίας διαρροής αερίου από υποβρύχιο αγωγό σε απόσταση 137 μέτρων από μια πλατφόρμα γεώτρησης στη χερσόνησο Γιουκατάν. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 5,15΄ το πρωί και τέθηκε σε έλεγχο στις 10.45΄π.μ. Σύμφωνα με την κρατική εταιρεία πετρελαίου Pemex του Μεξικού δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες, ούτε  τραυματισμοί. Tο προσωπικό δεν χρειάστηκε να απομακρυνθεί. Κάποιος έγραψε :Maybe It’s No Big Deal But Apparently The Ocean Caught Fire. Η στεριά ψήνεται. Ας καεί και η θάλασσα.

Οι ισορροπίες στη φύση πρέπει να αποκαθίστανται.Το άπληστο, ασεβές και αδιάφορο ανθρώπινο είδος αργά ή γρήγορα θα προσφέρει στον πλανήτη τις αιτίες και τις αφορμές να το κάνει μόνος του και για λογαριασμό του. Αν επιμερίζαμε τα 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια της ηλικίας της Γης σε ένα 24-ωρο, η παρουσία μας ως ανθρώπινου είδους σ' αυτήν δεν θα ήταν πάνω από τα τελευταία 2 λεπτά. Κι όμως συμπεριφερόμαστε σαν αιώνιοι κατακτητές. Το Οικοσύστημα ή η Μεγάλη Ζωή, όπως αποκαλούσαν και αποκαλούν τη φύση οι "πρωτόγονοι", δηλαδή οι άνθρωποι που ζουν ενσωματωμένοι αρμονικά σ' αυτήν, είναι σοφή. Και είναι σοφή η φύση επειδή σε σύγκριση με τα δικά μας μέτρα είναι άπειρη. Εμείς δεν είμαστε σοφοί. Είμαστε εύθραυστοι και προσωρινοί. Κι ας νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι επικυρίαρχοι.   

#ClimateCrisis #GulfOfMexicoFire #Mexico

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Όλα Είναι Ψέματα Caesar Augustus »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis