18:48  Κυριακή, 28  Απριλίου  2024 
elendetr

Χρυσός και Icon

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 11:17
Διαβάστηκε 790 φορές

Εμβληματική μορφή που δικαιώνεται ακριβώς επειδή απομυθοποιεί τον ίδιο τον εαυτό του και την επίδοση που του εξασφάλισε την ανώτερη διεθνή διάκριση: Δεν το αξίζω. Τον Ετσεβαρία τον ξέρω χρόνια είναι πολύ καλός αθλητής...Δεν μπορώ να τον κερδίσω...Σήμερα μάλλον κάτι είχε.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι μια ζωντανή και σπάνια απόδειξη ότι μπορείς να αγωνίζεσαι και να πετυχαίνεις σ’ ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται να καταντήσεις γιάπης ή κανίβαλος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αξίζει πολλά συγχαρητήρια και σεβασμό για τις επιδόσεις και το ήθος του· οι γονείς και οι προπονητές του περισσότερα. Τα ίδια ισχύουν και για τον τρίτο ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια για τη σεμνή και άκαμτη μαχητικότητά του. Η έπαρση της ελληνικής σημαίας δίπλα στις δύο κινεζικές που κατόρθωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας συμβολίζει τον καταπιεσμένο δυναμισμό της χώρας και σημαντικού μέρους των ανθρώπων που την κατοικούν που σπαταλιέται ανάξια και όχι μόνο στον αθλητισμό.

Θλίβομαι χωρίς να εκπλήσσομαι που η πολιτική ηγεσία της χώρας και ιδιαίτερα η κυβερνητική αισθάνεται υπερηφάνεια γι αυτά τα πρότυπα αγωνιστικής αποτελεσματικότητας χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή ανάγκη να απαντήσει στο πλήθος των καταγγελιών που αφορούν τη σκανδαλώδη και επιδεικτική αδιαφορία της και προς αυτήν τη μορφή της αριστείας την οποία κατά τ' άλλα έχει υψώσει για σημαία της.

#Τέντογλου#ERTTokyo2020#Πετρουνιας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis