05:34  Δευτέρα, 6  Μαϊου  2024 
elendetr

Συνεπής Αντιφατικότητα.

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 22:13
Διαβάστηκε 1008 φορές
Συνεπής Αντιφατικότητα. Coronavirus Graffiti. Photograph:AFP.

Μοιάζει εξωλογικά απίθανο και ταυτόχρονα είναι τρομακτικά πραγματικό. Μπορούμε να φανταζόμαστε την υπόλοιπη ή μια μακριά περίοδο της ζωής μας με μάσκες, αποστάσεις, απαγορεύσεις, ανθρώπινες απώλειες και εμβόλιο ανά εξάμηνο για κάποια νέα μετάλλαξη;*

Άλλοι λένε δεν είναι καθόλου απίθανο. Άλλοι λένε ότι δεν χρειάζεται να τη φανταστούν έτσι. Και ελπίζουν ή μαλλόν εύχονται ούτε να είναι ούτε να γίνει έτσι. 

Στο μεταξύ την Τετάρτη στη Βραζιλία η κοινοβουλευτική ερευνητική επιτροπή (CPI) της Γερουσίας  ζήτησε την άσκηση δίωξης σε βάρος του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου για δέκα "προμελετημένα" αδικήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, μεταξύ αυτών και για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας"

Στη Βραζιλία έχασαν τη ζωή τους 603.855 άνθρωποι εξαιτίας της πανδημίας και η χώρα των 212,6 εκατομμυρίων κατατάσσεται στη δεύτερη θέση της λίστας των θανάτων από Covid-19 με το ποσοστό του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού στο 50,4%.

Ιδιαίτερα αντιφατική εικόνα και μακάβριο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάταξη στην πρώτη και τρίτη θέση. Πρώτες στη λίστα κατατάσσονται οι ΗΠΑ των 329,5 εκατομμυρίων ανθρώπων με 726.196 θανάτους Covid-19 και ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στο 57,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία των 1,38 δισεκατομμυρίων πολιτών με 452.290 νεκρούς από την πανδημία και ποσοστό πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού στο 30,8%. (Μόλις ανακοινώθηκε ο απίστευτος αριθμός του ενός δισεκατομμυρίου δόσεων!)

Στη σημερινή έκδοσή τους οι Times δημοσιεύουν μια δήλωση  του Υπουργού Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος προειδοποιεί για εκατό χιλιάδες ημερήσια κρούσματα: “Javid warns daily Covid cases could hit 100,000”. Η νέα παραλλαγή της μετάλλαξης Δέλτα ονομάζεται AY.4.2 και μεταδίδεται πλέον ταχύτατα. Το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι η αναμονή για ΜΕΘ στην Αγγλία φτάνει πλέον τις 50 ώρες και ανακοινώνονται καθημερινά 45 χιλιάδες νέα κρούσματα, τα οποία οδηγούν την κυβέρνηση στο plan B. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που έχει το 80% των άνω των 12 ετών ενός συνολικού πληθυσμού 67,1 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένο, αλλά πάνω από 5 εκατομύρια πολίτες άνω των 16 ετών εντελώς ανεμβολίαστους.

Στην Ελλάδα, που προετοιμάζεται για παρελάσεις και λιτανείες και οι πολίτες στριμώχνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι μαθητές στις αίθουσες, ενσκήπει** το "τέταρτο κύμα" και ο διαβόητος*** Τσιόδρας. Οι κατηγορίες για το ότι τελικά ευθύνονται οι ίδιοι οι πολίτες περιέχει έναν διεστραμμένο πυρήνα αλήθειας που συναντάει την πραγματικότητα από μια άλλη κατεύθυνση.

* Την επομένη αυτής της ανάρτησης ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πάλι παντού υποχρέωση μάσκας με συνέχεια πανδημίας ως το τέλος του 2022. ** ενσκήπτω:για κακό που έρχεται, που εκδηλώνεται, που εμφανίζεται κτλ. ορμητικά και απροσδόκητα. Το "απροσδόκητα" δεν ισχύει εδώ.*** διαβόητος -η -ο : που έχει γίνει αρνητικά γνωστός, που έχει αποκτήσει μεγάλη αλλά αρνητική φήμη·notorious.

#Τσιοδρας #κρουσματα #Fourthwave #Covid19 #VaccinationDrive #Brazil #UK #India

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis