21:46  Τρίτη, 7  Μαϊου  2024 
elendetr

Frankenstein variants & Oil prices.

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 11:06
Διαβάστηκε 848 φορές
Frankenstein variants & Oil prices. REUTERS/Richard Carson/File Photo.

"When the markets gets hit with news about Frankenstein variants, you're selling and asking questions later"*. Αυτό δηλώνει στο πρακτορείο Reuteres ο John Kilduff της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη. (* Όταν οι αγορές πλήττονται από τις ειδήσεις των μεταλλάξεων - Frankenstein, πρώτα πουλάς και μετά ρωτάς)

Η Angela Göpfert της tagesschau.de αναφέρει ότι οι τιμές του αργού έπεσαν τον Νοέμβριο περισσότερο από καθε άλλη φορά στη μέχρι τώρα διετή διάρκεια της πανδημικής κρίσης.

Παρόλα αυτά και σύμφωνα την Daily Forex οι χώρες του OPEC αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή. Πτωτικά κινούνται επίσης τα χρηματιστήρια. 

Ο φόβος της έξαρσης που προκαλεί η omicron ευνοεί τα σχέδια των υπερχρεωμένων, δυτικών κυρίως, κυβερνήσεων*. Οι ηγεσίες ενδιαφέρονταν για έναν πληθωρισμό, που πυροδοτούνταν από τις τιμές της ενέργειας και θα απαξίωνε τα χρέη, αλλά όχι τόσο ανεξέλεγκτο ώστε να απειλεί τα θεμέλια της οικονομίας. Όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένα το ιδανικό σενάριο είναι ανάπτυξη πάνω από τον πληθωρισμό και πληθωρισμός πάνω από τα επιτόκια και τις αυξήσεις σε μισθούς.

(* Η Ιαπωνία χρηματοδοτεί μόνη της το δημόσιο χρέος της, έχει ένα τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα και είναι μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές δυνάμεις. Δεν έχει δηλαδή καμία σχέση με την ελληνική οικονομία.)

Ουδέν κακόν αμιγές καλού; (δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό) Ίδωμεν (: να δούμε. Προτρεπτική Υποτακτική Αορίστου β')

 #Omicron #oilprice #OPEC #Greece 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Botswana Variant. Πολύ δίκαιος & Λίγο αχάριστος. »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis