19:21  Παρασκευή, 3  Μαϊου  2024 
elendetr

Ουκρανική Σύνοψη.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 17:50
Διαβάστηκε 2016 φορές
Ουκρανική Σύνοψη. Η διαχρονική εξέλιξη της ουκρανικής επικράτειας.

Η Ρωσία υπερασπίζεται τα πατρογονικά της εδάφη. Και υπάρχουν κι άλλα τέτοια εδάφη εκτός της σημερινής επικράτειας της Ρωσίας. Στο χάρτη της επικεφαλίδας φαίνονται οι περιοχές που το 1922 και το 1954 είχαν παραχωρηθεί στην Ουκρανία – αυθαίρετα (Λένιν) & παράνομα (Χρουστσόφ) - από τις τότε σοβιετικές ηγεσίες. Έτσι μπορεί να κατανοηθεί η άνευρη και χλιαρή αντίδραση της Δύσης.

Το 2016 ο Πρόεδρος Putin είχε δηλώσει ότι ο Lenin και η τότε Κυβέρνηση των Μπολσεβίκων είχαν τοποθετήσει μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Ρωσίας.

Το 1991 ο G.H. W. Bush συμβούλευε τους Ουκρανούς να παραμείνουν στην ΕΣΣΔ. Ο Henry Kissinger τους είχε προτείνει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φινλανδίας.

Οι (δημοκρατικοί των) ΗΠΑ ακολουθούν το δόγμα Brzezinski που ήθελε την εκδίωξη της Ρωσίας από την Ουκρανία, ώστε να πάψει να είναι Ευρασιατική δύναμη.

Όπως και το 2014, έτσι και τώρα οι σκόπιμα άτολμες οικονομικές κυρώσεις δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το οικονομικό μέγεθος της Ρωσίας – πέρα από την παραγωγή ενέργειας και την στρατιωτική ισχύ - είναι υπερδιπλάσιο από το άθροισμα των οικονομιών Ιράν, Βενεζουέλας και Μυανμάρ. Το 2014 ο Helmut Schmidt είχε χαρακτηρίσει τις τότε κυρώσεις ως γελοίες και είχε αμφισβητήσει την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία στην περίπτωση της προσάρτησης της Κριμαίας. Τις ίδιες αντιλήψεις είχε εκφράσει φωναχτά και ο Gerhard Schröder. Σιωπηλά το είχαν κάνει πολλοί Γερμανοί πολιτικοί.

Η αναστολή έγκρισης της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2 θα είναι προσωρινή. Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι δεν είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να παραμένουν πλούσιοι, απροστάτευτοι και εξαρτημένοι. Αυτήν τη θωράκιση εξυπηρετεί ο αγωγός - σε μια πρώτη φάση. Η επόμενη θα είναι ο ΕυρωΣτρατός.  

Οι δυτικοί δεν πρόκειται να πολεμήσουν για το Ντονμπάς. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα αναλύσεων που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στους The Economist & Der Spiegel, οι δυτικοί και κυρίως οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να αντιτάξει σοβαρή αντίσταση στην Ανατολική Ευρώπη. Επιπρόσθετα ο Vladimir Putin και οι επιτελείς του έχουν δείξει ότι γνωρίζουν τα όριά τους.

#Ukraine #Russia #Putin #Donbass #Ουκρανια #Germany

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis