22:24  Τρίτη, 23  Απριλίου  2024 
elendetr

Πανδημικός Ρατσισμός

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 04:49
Διαβάστηκε 753 φορές

Σταματήστε να ρωτάτε αν υπάρχει νοήμων ζωή στο Σύμπαν.

Φυσικά και υπάρχει. Γι αυτό και δεν έρχεται σε επαφή μ' εσάς.

TheTweetOfGod

Όπως δείχνει το διάγραμμα στην επικεφαλίδα, που βασίζεται σε δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το άνοιγμα των συνόρων για διεθνή ταξίδια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είχε σημαντικές επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά την επιτυχή διατήρηση νέων μολύνσεων σε πολύ χαμηλά επίπεδα για δύο μήνες, οι αριθμοί των κρουσμάτων άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά από τα μέσα Ιουλίου. Τα διασυνοριακά ταξίδια διευκόλυναν την εξάπλωση του ιού. Και ενώ η κατάσταση στις ΗΠΑ, με εξαίρεση τον αριθμό των θανάτων, φαίνεται να βελτιώνεται σταδιακά, η ΕΕ βρίσκεται στα πρόθυρα να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τις νέες μολύνσεις.

Δυστυχώς η αμφιλεγόμενη στάση της αμερικανικής ηγεσίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξασφάλισε μια μακάβρια πρωτιά στη χώρα. Χτες οι νεκροί εξαιτίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν πλέον τις 200 χιλιάδες. Δηλαδή σε διάστημα λιγότερο από 9 μήνες. Συγκριτικά στη διάρκεια της εμπλοκής της στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο από τον Απρίλιο του 1917 έως το Νοέμβριο του 1918 η χώρα θρήνησε 116.708 νεκρούς. Στην εμπλοκή της στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Δεκέμβριο του 1941 έως τον Σεπτέμβριο του 1945 έχασε 407.300 ανθρώπους. Στον Πόλεμο του Βιετνάμ, από το 1955 έως το 1975 οι νεκροί είχαν φτάσει τους 58.318. Βγάλτε τα συμπεράσματα...

 US covid deaths

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι εκείνοι, δηλαδή οι στρατιώτες, ήταν νέοι. Αλήθεια πόσος και πόσο αισχρός ρατσισμός αποκαλύπτεται στις δικαιολογίες ότι στην πλειοψηφία τους οι νεκροί είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ήταν μεγάλης ηλικίας ή και τα δύο; Και πόση διαφορά έχουν τα προηγούμενα με τις ναζιστικές ευθανασίες; Και ναι, έχουν διαφορά. Οι ναζί σκότωναν απάνθρωπα τα αθώα και ανυπεράσπιστα θύματά τους, αλλά τουλάχιστον με συνοπτικές διαδικασίες. Όσοι όμως πεθαίνουν από κορονοϊό, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της υγείας, υποφέρουν για ώρες την επιθανάτια αγωνία.   

Με τη βεβαιότητα ότι αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει, υπενθυμίζω ότι η ποιότητα ενός πολιτισμού, αλλά και του κάθε μέλους του, μετριέται κυρίως στις πρόνοιες και στην υποστήριξη που προσφέρουν στους αναξιοπαθούντες, στους αδύναμους, στους στερημένους. Και αν εξαιτίας της σκληρής βιοτικής μέριμνας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, τουλάχιστον ας τους προφυλάξουμε απ' τις γνωστές ή άγνωστες αρρώστειες μας κι απ΄τις φανερές ή κρυμμένες ασθένειες μας. Δηλαδή τις αδυναμίες μας.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι Ναυαγοί Ο Che Guevara, τα Rolex και η Δημοκρατία. »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis